hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kinoa Tekirdağ'da satışa çıktı! İşte kinoa fiyatları

    Kinoa Tekirdağda satışa çıktı İşte kinoa fiyatları
    expand

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, sezonun ilk kinoası kilogramı 6 liradan satıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşağıkılıçlı Mahallesi'nde çiftçilik yapan Halil Kıvrak, 5 dekar alanda elde ettiği 1 ton 70 kilogram kinoa ürününü satışa sundu. Halil Kıvrak'ın satışa sunduğu 1 ton 70 kilogram kinoa, Türkiye Kinoa Yetiştiricileri Derneği (TUKİYED) tarafından kilogramı 6 liradan satın alındı.

    Çiftçinin yeni umudu kinoa

    TUKİYED Tarımsal İşlerden Sorumlu Ziraat Yüksek Mühendisi Birkan Belen, satış sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Trakya'da kinoa veriminin yüksek olduğunu, fiyatların da çiftçileri memnun edeceğini söyledi.

    Belen, Trakya'da kinoa rekoltesinin diğer yerlere göre yüksek olduğunu belirterek, "Kinoa, Trakya'da yaygın bir şekilde üretilmeye başlandı. Kinoa fiyatları kaliteye göre 5 ile 8 lira arasında değişiyor. Biz de dernek olarak çiftçimizin ürünlerinin kalitesine göre belirlediğimiz fiyatlardan alıyoruz. Kinoa, ayçiçek ve buğday gibi ekilmesi son yıllarda tercih edilen bir ürün." diye konuştu. Çiftçi Halil Kıvrak ise kinoadan istediği verimi aldığını, ekim alanlarını genişleterek diğer üreticilere de bu ürünü tavsiye edeceğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow