hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kış lastiği zorunluluğu ne zaman? (Kış lastiği uygulama tarihi 2019 – 2020)

    Kış lastiği zorunluluğu ne zaman (Kış lastiği uygulama tarihi 2019 – 2020)
    expand

    Kış lastiği uygulaması her yıl zorunlu olarak belirli tarihler arasında takılıyor. Araçların kış şartlarında daha iyi yol tutuşu sağlaması için zorunlu hale getirilen uygulama kapsamında kış lastiği takmayanlara trafik cezası kesiliyor. Peki, zorunlu kış lastiği uygulama tarihi ne zaman başlıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zorunlu kış lastiği uygulaması önümüzdeki günlerde başlayacak. Araçların trafiği tehlikeye atmaması için zorunlu hale getirilen uygulama her yıl belirli tarihlerde trafik ekipleri tarafından kontrol ediliyor. Kış lastiğini takmayan sürücülere ceza kesilirken, uygulamanın zorunlu olduğu hatırlatılıyor.

    KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILMALI?

    Araçlarında kış lastiği kullanımının zorunlu olduğu tarihler her yıl 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri oluyor. Buna göre 2019 yılında da kış lastiği kullanacak olan kişiler 1 Aralık’tan itibaren bu lastikleri takmak zorundalar. Aksi takdirde sürücüler trafik cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

    KIŞ LASTİĞİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

    Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Ahmet Özgün'e göre, kış lastiği sadece karlı havalarda değil, 7 derecenin altındaki havalarda takılmalı. Özgün ayrıca lastik alırken tarihine mutlaka bakılmalı, bekletilmiş lastikler özelliğini kaybettiği için kullanmaması uyarısında bulundu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow