hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) yattı mı, ne zaman yatacak? KÇÖ ödeme tarihi 2021!

    Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) yattı mı, ne zaman yatacak KÇÖ ödeme tarihi 2021
    expand

    Geçtiğimiz aylarda yeni tip koronavirüs nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021'e kadar uzatılmıştı. Bu karar sonrasında bu ay KÇÖ ödemeleri ne zaman yatacak merak edilmeye başladı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kısa çalışma ödeneği uygulamasının geçtiğimiz aylarda uzatılmasının ardından gözler bir kez daha ödeme tarihine çevrildi. Alınan kararla kısa çalışma ödeneği süresi 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Mayıs ayının ilk haftasında, her ay hesaplara yatırılan kısa çalışma ödeneğinin tarihine yönelik araştırmalar hız kazandı. Peki, kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak? İşte, kısa çalışma ödeneğinin yatırılacağı tarih ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BUGÜN YATACAK MI?

    Kısa çalışma ödeneğinin ne zaman yatırılacağı son gelişmeler ile takip ediliyor. Buna göre KÇÖ Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan süreden sonra başlamak üzere 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin 4 Haziran'da hesaplara yatırılacağını duyurdu. Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını vurgulayan Bakan Bilgin, “Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri 4 Haziran Cuma günü hesaplara yatırılacak” açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow