hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, bitti mi? KÇÖ son tarih ne zaman, Mart ayı son mu 2021?

    Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, bitti mi KÇÖ son tarih ne zaman, Mart ayı son mu 2021
    expand

    Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) bu ödenekten faydalanmakta olan binlerce vatandaşın gündemindeki yerini alıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 2 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. Bu açıklama sonrasında KÇÖ ödeme süresinin de uzatılıp uzatılmadığı merak edilmeye başladı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) uzatıldı mı? sorusu yoğun olarak sorgulatılmaya başladı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ son tarih ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kısa çalışma ödeneği, salgın döneminde hem işveren hem de işçilerin ekonomik anlamdaki mağduriyetini ortadan kaldırmak amacıyla vatandaşlara sağlanan ödeneklerden bir tanesiydi. Bu noktada ödenekten faydalanan vatandaşlar "Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor, uzatılacak mı?" sorularını Mart ayının gelmesiyle beraber araştırmaya başladı. 

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Mart 2021 tarihli Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa çalışma ödeneğine değinerek milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Kısa çalışma ödeneğinin şartlarını kolaylaştırdık. 3.7 milyon çalışanımıza 30 milyar lirayı bulan tutarda kısa çalışma ödemesi yaptık. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız bu uygulamayı Mart sonunda bitiriyoruz." dedi. 

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

    Salgın döneminde vatandaşların ekonomik anlamdaki mağduriyetine bir nebze olsun destek verebilmek amacıyla çeşitli ödenekler sağlanmış bunlardan biri de Kısa Çalışma Ödeneği olmuştu. Ülkemizde normalleşme adımları uygulamaya geçerken KÇÖ için son tarih de bildirildi. Ödenek 31 Mart tarihinde sona erecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Son dakika haberi: Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

    İçten çıkarma ve nakdi ücret desteği süresi uzatıldı

    Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı 2 ay süreyle uzatıyoruz” ifadelerine yer verdi. Ancak Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılmasına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow