hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıldeniz'deki kriz maliyetleri artırdı

    Kızıldenizdeki kriz maliyetleri artırdı
    expand

    Lojistik devlerinin kargolarını Afrika'nın güney ucuna yeniden yönlendirmek zorunda kalmasıyla Asya'dan Avrupa'ya nakliye fiyatları iki katına çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemen merkezli Husi isyancıların Kızıldeniz'deki kargo gemilerine saldırıları, nakliye devlerini güney Afrika'nın Ümit Burnu çevresine gemi göndermeye zorladığından, konteyner navlun fiyatları arttı.

    Uluslararası nakliye pazarı Freightos tarafından takip edilen verilere göre, Asya'dan Kuzey Avrupa'ya nakliye fiyatları bu hafta iki katından fazla artarak 40 feet konteyner başına 4.000 doların üzerine çıkarken, Asya'dan Akdeniz'e nakliye fiyatları 5.175 dolara yükseldi.

    Fiyat sıçramasına neden olan uzayan yolculuklar 20 güne kadar daha fazla sürerken konteyner gemisi sıkıntısına yol açtı.

    Freightos'un araştırma başkanı Judah Levine'e göre, bazı taşıyıcılar ay ortasından itibaren Akdeniz sevkiyatları için 40 ft'lik konteyner başına 6.000 doların üzerinde oranlar açıkladı ve konteyner başına 500 dolardan 2.700 dolara varan ek ücretler, hepsi bir arada fiyatları daha da yükseltebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow