hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KOBİ nefes kredisi veren bankalar hangileri 2021?

    KOBİ nefes kredisi veren bankalar hangileri 2021
    expand

    Nefes kredisi 2021 başvurusu için detaylar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu. Toplam 10 bankanın katılımıyla sağlanacak olan nefes kredisi imkanı, belirli şartlara uyan mükelleflere yararlandırılacak. Nefes kredisi veren bankalar ise TOBB tarafından desteklenecek. Peki, KOBİ nefes kredisi veren bankalar hangileri 2021? İşte 1 Haziran'da başlayacak olan nefes kredisi ile ilgili bilgiler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanlığı koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için verilen Nefes kredisinin detayları merak ediliyor. Nefes kredisi başvurusu şartlarını taşıyanlara toplam 10 banka kredi verecek. TOBB tarafından desteklenecek olan krediler ile geri ödemeler ise 6 ay sonra başlayacak. İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkânı sağlanacak olan Nefes Kredisi ile kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. İşte, nefes kredisini veren bankalar ve başvuru şartları hakkında bilgiler..

    Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır. İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkânı sağlanacak olan 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacaktır. Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlenmiştir.

    NEFES KREDİSİ 2021 VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

    Nefes kredisi veren bankalar şu şekilde olacak;

    T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

    TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

    TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

    TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

    YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

    AKBANK T.A.Ş.

    DENİZBANK A.Ş.

    ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

    VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow