hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konut kredilerinde kredi değer oranı ne kadar oldu? BDDK'dan önemli açıklama!

    Konut kredilerinde kredi değer oranı ne kadar oldu BDDKdan önemli açıklama
    expand

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerine ilişkin yeni karar aldı. Bu karar sonrasında Konut kredilerinde kredi değer oranı değişti mi, ne kadar oldu? Sorgulamaları hız kazandı. İşte konuyla ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDDK'dan konut kredileri değer oranlarıyla ilgili önemli açıklama geldi. Gelen açıklamanın ardından konut sahibi olmayı düşünen vatandaşlar yeni kredi değer oranlarına odaklandı. Konut kredisi oranları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) yapılan açıklama ile değişti. 1. ve 2. el konut alımında kullanılabilecek kredi oranının tutar bazlı farklılaştığını açıkladı.

    KONUT KREDİSİ YENİ KREDİ DEĞER ORANLARI NE KADAR?

    BDDK'dan yapılan açıklamada, "2 milyon TL'nin altındaki konutlar için yüzde 90'a varan kredi kullanılabilecek." ifadeleri yer aldı. Açıklamanın devamında ise şunlar yer aldı;

    500 bin TL-2 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde 70, 2 ila 5 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde 50 oranında kredi kullanılabilecek. 5 ila 10 milyon TL arasındaki konular için azami 2,5 milyon TL kredi kullanılabilecek.

    KREDİ DEĞER ORANI NE DEMEK?

    Kredi-Değer Oranı , belirli bir varlığın toplam değerine göre kredi miktarının bir oranıdır ve en yaygın olarak, belirli bir varlığa veya ödenmesi gereken marjın halihazırda verilmiş olan kredi miktarını belirlemek için bankalar veya borç verenler tarafından kullanılır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow