hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konutta yeni vergi sistemi gündemde! Piyasa nasıl etkilenecek?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gayrimenkullerle ilgili yeni vergiler gündemde. Konuşulan vergi oranlarıysa yüzde 25'ten yüzde 40'a kadar uzanıyor. Peki bu durum konut piyasasını nasıl etkiler? Kiralar daha da artar mı? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONUTTA YENİ VERGİ SİSTEMİ GÜNDEMDE

    Konutta kademeli vergi sistemi gündemde. Meclis gündemine gelmesi beklenen kanuna göre, Sahip olunan konut sayısı arttıkça, vergi oranı da artacak.

    Ekonomist Muhammet Bayram, ''Bu ev almak yerine kişileri başka alanlara yönlendirir. Gayrimenkul arzı azalır. Gayrimenkul arzı azalması ne demek? Artık yeni gayrimenkul ortaya çıkmaz. Bundan dolayı da müteahhitler ev yapamaz hale gelir.'' dedi.

    Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş ''Birçok kişi 2. ve 3. evini almak için veya başka gayrimenkullere yatırım yapmak için şu anda düşünmeyi tercih edecek.'' ifadelerini kullandı.

    GAYRİMENKUL SATIŞ İŞLEMLERİYLE İLGİLİ PLANLANAN VERGİ DİLİMİ YÜZDE 25'TEN YÜZDE 40'A KADAR UZANIYOR...

    Bayram, ''Kendi evi oturmak için aldıysa, satma düşüncesi yoksa bunda bir sorun yok. Ama bu kişiler bu evi alıp satmak düşüncesi içindelerse, yatırım yapıyorlarsa, buradaki vergi bir maliyettir. Bir taslakta hazırlanması durumu söz konusu olabilir. Eğer bu olursa gayrimenkul arzını olumsuz yönde etkileyecektir.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırmızıtaş, ''Müteahhitler çok ciddi sıkıntıya girecek. Çünkü elindeki gayrimenkulü satmak zorunda. Diğer taraftan müteahhit satamadığı gayrimenkullerle ilgili mevcuttaki kiralıklara yönelecek birçok kişi. Kiralık fiyatları otomatikman yükselecek.'' dedi.

    YENİ VERGİ SİSTEMİNİN AYRINTILARI PİYASAYI NASIL ETKİLEYECEK?

    Bayram, ''Zaten şu anda ki faiz politikası ile alınamayacak durumda orta gelir düzeyine sahip vatandaşlarımız açısından. Hem burada ev fiyatları yükselir, konutlar alınamaz hale gelir. Hem de ev kiraları bir hayli yükselir. Yani burada ikinci eve, üçüncü eve , dördüncü eve ekstra bir vergi getirmesi, istisnaların kaldırılması, konut arzını azaltacaktır. Fiyatları ve kiraları artıracaktır.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow