hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köprüde ceza çilesi sürüyor

    Köprüde ceza çilesi sürüyor
    expand

    Ruhsatlarında ‘1. sınıf kamyonet’ yazan araç sürücüleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçişte kendilerine yazılan cezaların affedilmesini istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçişlerde ruhsatlarında “1. sınıf kamyonet” yazan araçlara her geçiş için kesilen bin 132 liralık ceza mağdurları, zamanında haberdar olamadıkları için ceza toplamlarının on binlerce TL’yi geçmesinden şikâyetçi oldu. Cezalar gelene kadar yasaklardan haberi olmayan mağdurlar Kamu Denetçileri Kurumu’na (KDK) başvurarak cezaların affedilmesini istedi. KDK’ya verilen dilekçelerden biri trajikomik tabloyu gözler önüne serdi.

    ‘Ödeyecek gücüm yok’

    Edinilen bilgilere göre, KDK’ya yapılan başvurularda sürücülerin cezalardan aylar sonra haberdar olması şikâyetlerin odak noktasını oluşturdu. Bir dilekçe ise yaşanan tablonun ilginçliğini gözler önüne serdi. Bir baba, oğlunun 15 Temmuz Köprüsü’nden geçtiği için kendisine beş ayrı ceza geldiğini ve 1. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kendilerine tuzak kurduklarını iddia etti. Şikâyet dilekçesinde şu iddialar yer aldı:

    Polis hiç durdurmamış: 15 Temmuz Köprüsü geçiş ihlali hakkında … plakalı aracın sahibiyim. Aracı oğlum Asya yakasında olan okuluna gidip gelmek için kullanmaktadır. Kadıköy’de olan okuluna gitmek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanmış olup cezaya düşmüştür. Arkadaşlarının camlı Doblo’larının geçebildiğini, hatta polisin bile kendisini durdurmadığını görünce, ‘demek ki bu yasak yok’ deyip geçmeye devam etmiştir. Ta ki, 11 Nisan’da eve gelen ihbarnameyi görene kadar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Bize haksızlık oluyor’

    E-devlette görünmüyor: Kendisine ne olduğunu sorunca yukarıdaki olayı anlattı. Ara sıra e-devleti kontrol etmeme rağmen bu borcu görmemiştim. Yoktu. Ardından bugün yaptığım araştırmada, internet sitesinde sorgulanabildiğini öğrendim ki, sorgulamayı yapınca daha beş tane daha ceza olduğunu gördüm. Yıkıldım. Bu cezaları ödeyecek gücümüz yok.

    Bizim oğlan suçlu: İlk cezayı anladım, borç harç, ödeyeceğim bizim ki suçlu. Ancak bu ilk ceza zamanında gelmediği için uyarı gelmemiştir. Araç sahibi olarak ben olaya müdahil olmadım. Eğer ilk ceza zamanında gelseydi oğlumu uyarıp aynı hataya düşmemesini 15 Temmuz Köprüsü’nden Doblo ile kesinlikle geçmemesini sağlardık. Bu nedenle ilk ceza boynumuzun borcu, oğlum hata yapmıştır. Cezasını çekeriz. Ancak diğer dördü bize büyük bir haksızlık oluyor.

    Karayolları tuzak kurdu: Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü toplumu uyarmak için ceza uygulamak yerine bu işi başka bir noktaya taşımıştır. Ceza tebligatı çeşitli nedenlerle geciktirilerek benden daha fazla para almak için bana tuzak kurmuş. Haksız yere ilk cezayı zamanında bildirmeyerek dört adet ceza daha kesilmesine neden olmuş. Başvuruları işleme alan KDK, ilgili kurum ve kuruluşlarla temasa geçerek şikayeti sonuçlandırma çalışmasını sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Milliyet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow