hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kredi kartı asgari ödeme yüzdesi değişti! Kredi kartı limit düşürme! Kredi kartı asgarisi nasıl hesaplanır?

    Kredi kartı asgari ödeme yüzdesi değişti Kredi kartı limit düşürme Kredi kartı asgarisi nasıl hesaplanır
    expand

    Kredi kartı limiti düşürme ve kredi kartı asgari ödemesinin nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Kredi kartı asgari ödeme yüzdelerinde değişiklik yaşandı. Peki ama kredi kartı asgari ödeme yüzdesi kaç oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi. Limiti yirmi beş bin Türk Lirasının altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde yirmisi; limiti yirmi beş bin Türk Lirasının üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

    Kredi kartı asgarisi nasıl hesaplanır?

    Kredi kartı asgari ödeme hesaplama işlemi kart limitine göre belirleniyordu. Asgari ödeme oranı önceki hesaplamalarda yüzde 20 olarak biliniyordu. Bu oran mevcut dönem borcunuz için ödemeniz gereken minimum tutarı ifade eder. Bu tutarın altında ödeme yapmanız durumunda borcunuza gecikme faizi işleyecektir. Eğer kredi kartınızın limiti 25 bin Türk Lirasından fazla ise asgari ödeme tutarı; dönem borcunun %40 olarak belirlenmektedir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow