hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binance, Abu Dabi'deki lisans başvurusunu geri çekti

    Binance, Abu Dabideki lisans başvurusunu geri çekti
    expand

    ABD'deki suçlamalarla son zamanda sıkıntılı günler geçiren Binance, Abu Dabi'deki lisans başvurusunu geri çektiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binance sözcüsü yaptığı açıklamada, "Küresel lisanslama ihtiyaçlarımızı değerlendirirken, bu başvurunun gerekli olmadığına karar verdik" dedi. Sözcü, şirketin Orta Doğu ve ötesinde hizmet sunmak için düzenleyicilerle birlikte çalışmaya "kararlı" olduğunu da sözlerine ekledi.

    Binance, ABD anlaşması öncesinde Rusya, Kanada ve Hollanda'dan çıktığını ve Avustralya'daki türev borsasını kapattığını açıklamıştı.

    Binance küresel olarak dijital varlıkların yanı sıra kripto türevlerinin alım satımı için en büyük platform olmaya devam etse de, hakimiyeti azalıyor. CCData'ya göre, borsanın spot işlem hacimlerindeki payı 2023'ün başında yüzde 55 iken Kasım ayında yüzde 32'ye geriledi. Türev piyasalarındaki payı ise yüzde 60'tan yüzde 48'e geriledi.

    BİNANCE KURUCUSU CHANGPENG ZHAO, HÜKÜM GİYMEDEN BAE'YE DÖNEMEYECEK

    ABD Bölge Yargıcı Richard Jones, Binance Holdings Ltd. kurucusu Changpeng Zhao'nun ABD'de ağır bir suçtan hüküm giymeden önce Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki evine dönemeyeceğine karar verdi.

    Yargıç Jones, Zhao'nun Kasım ayında suçunu kabul etmesinin ardından BAE'ye dönme talebini reddetti. Dünyanın en büyük kripto para borsasının başkanı ve şirketi, borsanın faaliyetlerine devam etmesine izin veren savcılarla yapılan geniş kapsamlı bir anlaşmanın parçası olarak kara para aklamayı önleme politikalarını uygulamadığını ve ABD yaptırımlarını ihlal ettiğini kabul etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtiraf anlaşmasının bir parçası olarak Binance'in CEO'luğundan istifa eden Zhao, teorik olarak 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya ancak 18 aydan fazla ceza almaması bekleniyor. Zhao ayrıca 50 milyon dolar para cezası ödemeyi de kabul etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow