hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binance ile SEC arasında anlaşma sağlandı

    Binance ile SEC arasında anlaşma sağlandı
    expand

    Binance US ile SEC, işlem platformundaki varlıkların tamamının durdurulmasından kaçınmayı sağlayacak bir anlaşma için birlikte çalışacaklar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto para borsası Binance'in ABD kolu Binance.US ve SEC, platformdaki tüm varlıkların dondurulmasından kaçınmayı sağlayacak bir anlaşma üzerinde çalışmak için anlaştı.

    ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Amy Berman Jakcson yaptığı açıklamada, tarafların SEC'in açtığı tava sürecinde işlem platformu kapatılmadan müşterilerin milyarlarca dolar büyüklüğündeki fonlarının korunması konusunda "birbirlerinden çok uzakta değiller" dedi.

    Yargıç, taraflar arasında bir anlaşma yapıldığı takdirde, SEC'nin geçici tedbir talebi konusunda artık karar vermesine gerek olmayacağını belirtti.

    SEC, geçen hafta Binance Holdings Ltd. kurucusu Changpeng Zhao'ya ait bir ticaret platformu olan Binance.US için varlık dondurma talebinde bulunmuştu. 5 Haziran'daki dava dilekçesinde, SEC, Binance ve Zhao'yu müşteri fonlarını yanlış yönetmek, yatırımcıları ve düzenleyicileri yanıltmak, menkul kıymetler düzenlemelerini ihlal etmekle suçladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SEC'nin dava açtığı Binance.US, müşteri varlıklarının güvende olduğunu iddia ederek SEC'ye karşı mücadele etti ve duruşma sırasında tüm fon akışının engellenmesinin işlerini felç edeceğini ve müşterileri zarara uğratacağını savundu.

    BİNANCE CEO'SU ZHAO: BİTCOİN VEYA BİNANCE COİN SATMADIK

    Binance CEO'su Changpeng Zhao, Bitcoin veya Binance Coin satışı yapmadıklarını söyledi.

    Zhao, Binance Coin'in SEC'in açtığı dava sonrasında yüzde 20'den fazla değer kaybetmesinin ardından çıkan söylentilere Twitter üzerinden yanıt verdi ve ne Bitcoin, ne de Binance Coin satışı yapmadıklarını vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow