hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binance, Ruslar için sınırları kaldırıyor

    Binance, Ruslar için sınırları kaldırıyor
    expand

    Rus medyasına göre, 10.000 euro'nun üzerindeki Rus kullanıcılara ait hesaplarda uygulanan kısıtlamalar artık geçerli olmayacak. Uygulamanın, Tticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsasında yaptırımların ardından krito yönelimi artan Rusların aktifliğini artırarak kripto paradaki yatırım hacmini de genişleteceği belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binance, Rus hesapları için bazı limitleri kaldırdı. Kullanıcıların 10.000 euro'dan (11.000 dolar) fazla para yatırmalarına ve onlarla işlem yapmalarına izin verildiği bildirildi.

    RBK Business Daily'nin şirketin teknik destek hizmetinden alıntı yaptığı bir habere göre, Binance'in teknik desteği, Rus kullanıcıların sorularını yanıtlayarak "hesaplarda herhangi bir kısıtlama olmadığını, fon limiti konusunda endişelenmeden para yatırabileceğinizi" söyledi.

    Nisan 2022'de şirket, değeri 10.000 euro'nun üzerinde olan kripto varlıklarına sahip Rus hesaplarına sınırlamalar getirdi.

    Mart ayında Binance, Rusya merkezli kullanıcıların P2P (eşler arası) platformunu kullanarak ABD doları ve euro alıp satmalarını yasakladı.

    O dönemde şirket, Rusya'da ikamet eden herhangi bir kişinin milliyeti ne olursa olsun dolar ve avro cinsinden işlemlerin kullanılamayacağını söyleyerek kararı Moskova'ya yönelik Batı yaptırımlarına bağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsanın ayrıca AB merkezli kullanıcıların platform aracılığıyla Rus rublesi cinsinden transfer yapmasını yasakladığı bildirildi. Ruble cinsinden bir işlem yapmaya çalışırken platform, kullanıcılardan P2P için bir "yerel para birimi" seçmelerini istedi.

    Ruslar, banka kartlarının SWIFT ile bağlantısı kesildikten sonra kripto borsalarında P2P hizmetlerine yöneldi. RBK'ya göre, platformun Ruslar için dolar ve avro cinsinden P2P işlemleriyle ilgili kısıtlamaları devam ediyor. Öte yandan Rusların elinde altın ve yatırım fonlarından çok kripto para bulunuyor. Rusya Merkez Bankası (CBR) tarafından yürütülen "Tüketici Finansmanı Hane Halkı Araştırması"nın sonuçlarına göre, Rus hanelerinin kripto paradaki medyan ortalama değeri 17.500 ruble (yaklaşık 225 dolar).

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow