hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin, altın ve Wall Street'te ters rüzgar!

    Bitcoin, altın ve Wall Streette ters rüzgar
    expand

    CNNTURK.COM/Hasan Selçuk TURAN-Bitcoin dün geceden itibaren rekor seviyelerden keskin geri çekilme aldı. Altının ve Nasdaq'ın kayıplarını takip eden Bitcoin için analistler, Fed'in faiz indirimi iddialarının azalmasının düşüşü tetiklediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün 73 bin 750 dolar üzerini gören Bitcoin fiyatı 67 bin 700 dolarlı fiyatlara kadar geriledi. Kripto para piyasasında köpük olup olmadığı spekülasyonları dünkü ABD ÜFE verisiyle birlikte düşüşe neden oldu.

    Bitcoin/ABD Doları, 15 Mart Cuma günü 67.551'den ve önceki işlem seansından bu yana 3.123 dolar veya yüzde 4,42 düşüşle işlem görmekte.

    ALTIN VE WALL STREET DE DÜŞTÜ

    Altın ve Wall Street'in teknoloji ağırlıklı endeksi Nasdaq gibi diğer varlıklar da benzer baskı altına girdi. Piyasalar beklenenden güçlü ABD enflasyon verilerinin etkisiyle Fed'in faiz oranlarını ne zaman indirmeye başlayabileceğine dair belirsizlik içine girdi.

    Altın, son dönemdeki düşüşünü sürdürerek ons başına 2.170 doların altına geriledi ve son dört haftanın ilk düşüşünü yaşamaya hazırlanıyor. Metal ayrıca dolar ve Hazine getirilerindeki keskin toparlanmanın da baskısı altında kaldı.

    Dün açıklanan veriler, ABD üretici fiyatlarının Şubat ayında hem aylık hem de yıllık bazda beklenenden daha fazla arttığını gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu veri, hafta başında ABD tüketici fiyatlarının geçen ay beklenenden daha yüksek geldiğini gösteren veriyi takip etti. Piyasalar Fed'in Haziran ayında faiz indirimine gitme ihtimalini bir hafta önceki yüzde 74 seviyesinden yüzde 60'a düşürdü. Bu arada, Fed'in hem Mart hem de Mayıs aylarında faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor.

    Dün, S&P 500 yüzde 0,29, Nasdaq yüzde 0,30 ve Dow Jones da yüzde 0,35 azalış kaydetti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow