hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin ‘dip’ yaptı alım için fırsat mı?

    Bitcoin ‘dip’ yaptı alım için fırsat mı
    expand

    Bitcoin ve diğer altcoinlerde düşüş dalgası sürerken, dip yapan rakamların alım fırsatı yaratabileceği de belirtiliyor. Kripto paraların daha da düşebileceği yönünde öngörüler de var. Yatırımcılar ‘dikkatli olmaları’ konusunda uyarılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto para borsalarında FTX kaynaklı deprem sürerken, bitcoin ve diğer altcoinlerin değerleri de en düşük seviyelerine geriledi. Bitcoin 15.500 doları görürken, bunu alım fırsatı olarak değerlendirenler de oluyor.

    Bitci Holding CEO’su Onur Altan Tan, düşüşlerde kademeli olarak alım yapılabileceğini belirterek, “Kripto piyasalarda ciddi bir düşüş yaşanıyor. Bitcoin’in fiyatı son 2 yılın en düşük seviyesi olan 17 bin doların altını gördü. Böylece kripto para birimi, tek bir günde yüzde 10’den fazla düşüş yaşadı. Teknik olarak göstergeleri incelediğimizde bu düşüşün kısa vadede devam etmesi muhtemel görünüyor” dedi.

    13 BİN DOLARI GÖRÜR MÜ?

    17 bin dolar desteğini kıran Bitcoin’de kısa vadede destek seviyesinin 13 bin dolar olarak görüldüğünü ifade eden Tan, “Yatırımcılara kripto piyasalarda az rastlanan bu tür düşüşleri kademeli alım fırsatı olarak değerlendirmelerini öneriyoruz. Fakat burada dikkatli olmaları gerekiyor. Kripto yatırımcısı kısa vadede portföylerinin yüzde 20’si ile alım yapabilir. Fakat belirttiğimiz gibi 13 bin destek seviyesinin kırılması ile alımlar kademeli artırılabilir” değerlendirmesini yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Barlas Arslan, piyasada ciddi oranda manipülatif söylem ve hareketler bulunduğuna dikkat çekerek, “Adeta birileri piyasanın canlanmasını istemiyor. Net bir şey söylemek için erken ama bu süreç 2023 yılında yaşanması muhtemel boğa hareketi öncesi sancı olabilir. Bu dönem uzun vadede iyi bir alım fırsatı yarattı. Kripto fiyatları çok düşük. Ama her zaman ısrarla ifade ettiğim husus yatırım yaparken borç alarak ya da ev, araba gibi varlıkları satarak bu piyasaya girilmemesi. Genelde üzerinde durulmuyor ama son yıllarda intihar olaylarının bir kısmının geri planında kripto paralar var” ifadelerini kullandı.

    ‘MAKRO GELİŞMELER MUTLAKA TAKİP EDİLMELİ’

    Bitay Araştırma Departmanı analisti Alper Samet Yorak ise, tüm kripto paralara yayılan bir düşüş dalgasının piyasayı sardığını vurgulayarak, şunları söyledi:

    “Bu gibi risklerin çok yükseldiği durumlarda yatırımcılar önünü görmekte ve doğru karar almakta zorlanır. Birçok yatırımcı bugünlerde bitcoin 15 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişken satın alma konusunda çekinceli davransa da geçmiş örnekler, en korkulan zamanların en iyi fırsatlar sunduğunu bize gösteriyor. Yatırımcılar kripto para piyasası ve makro gelişmeleri birlikte takip ederek önemli destek seviyelerini izlemeliler. Bu tarz dönemlerde doğru destek seviyeleri takip edilerek krizler fırsata çevrilebilir. Ancak her düşüşün alım fırsatı olarak yorumlanmaması da önemli bir konu, resmi doğru okumak, stratejiyi panik ve endişe gibi duygulardan arındırarak oluşturmak önem arz ediyor. Yatırımcıların bakiyelerini kendi risk kriterlerine göre 3-4 veya 5’e bölerek doğru destek seviyelerinden alım yapmaları, orta ve uzun vadede yüksek kazançlar elde etmelerini sağlayabilir. Çünkü tek bir noktadan bitcoin veya altcoin satın almak, ilerleyen günlerde gelebilecek olan fırsatları da kaçırmak anlamını taşıyor.”Bitcoin ‘dip’ yaptı alım için fırsat mı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Milliyet: Hanife Baş

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow