hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin hedef büyüttü

    Bitcoin hedef büyüttü
    expand

    Bitcoin bugün 23.000 doları geçerek iki hafta içinde yüzde 30'luk bir ralliye ulaştı. Bu ay neredeyse yüzde 40 artan lider kripto para Ekim 2021'den bu yana en iyi aylık performansını gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin'in (BTC) Ocak 2023 rallisi, analistlerin en son 2022 ortalarında görülen daha yüksek değerlere odaklanmasına neden oldu.

    Kripto para birimi, yüzde 40 artarak 23.000 dolara yükseldi ve bu, Ekim 2021'den bu yana en hızlı kazancı oldu.

    Sonbahar aylarında Kripto borsası FTX'in iflasından kaynaklanan düşüş ile yatırımcıları endişelendiren piyasa yeniden dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

    Fairlead Strategies'in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton,  "Bitcoin, keskin rahatlama rallisini genişletti ve direnci 21.000 dolara yaklaştırdı" dedi. "Bir sonraki direnç daha önemli, Ağustos'un yükseğinde 25.000 dolarda." dedi.

    Coinbase kurumsal araştırma başkanı David Duong'a göre, 25.000 dolara doğru herhangi bir yükseliş, geleneksel risk varlıklarına bağlı.

    Geleneksel risk varlıkları, son iki işlem gününde yeniden denge kazandı; teknoloji hisseleri, durgunluk endişelerinin azalması ve ABD Merkez Bankası'nın daha az agresif olmasıyla yol açtı. Yatırımcılar , Fed'in sıkılaştırma hızını 1 Şubat'ta 25 baz puanlık artışa yavaşlatacağı konusunda neredeyse hemfikir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BITCOIN MADENCİLERİ DAHA FAZLA YÜKSELİŞ BEKLİYOR

    Öte yandan Kripto para borsası Bitfinex'teki analistler tarafından izlenen zincir üstü akışları, madenci adreslerinden borsaların sahip olduğu cüzdanlara aktarılan bitcoin miktarının çok yılın en düşük seviyelerine düştüğünü gösteriyor.

    Bitfinex analistleri madenci satışların son 3 yılın en düşük seviyesine ulaştığını vurgulayarak "Bu, madencilerin artık ya çoktan geçiş yaptıklarının ya da bir satın alma baskısı kaynağına geçiş sürecinde olduklarının potansiyel bir göstergesi. "Madenciler daha fazla artış bekledikleri için Bitcoin'lerini tutuyorlar" dedi.

    Madenciler, jeton şeklinde "ödüller" karşılığında herhangi bir Blockchain ağına bilgi işlem gücü sağlayan varlıklardır. Bu ödüller, oldukça yoğun olan operasyonel maliyetleri karşılamak için madenciler tarafından sürekli olarak satılır. Bazı madenciler geçen yıl iflas başvurusunda bulundu ve varlıklarını tasfiye ederek piyasadaki satış baskısına katkıda bulundu.

    Azalan madenci satışları, madeni para yapmaktan sorumlu olanlardan daha zayıf satış baskısı anlamına gelir ve genellikle yükseliş olarak görülür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Bitfinex analistleri, tüccarların genel piyasadaki düşük likidite nedeniyle son kazançlardan kar elde etmesi nedeniyle son fiyat artışının yönünü tersine çevirebileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow