hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin yeniden kritik sınırın altına düştü

    Bitcoin yeniden kritik sınırın altına düştü
    expand

    Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, hafta başında düşüş sürecine girerek takipçilerini endişelendirdi. Bitcoin, 30 bin dolar seviyesinin altına inerken kripto yatırımcısı bu yılki olası büyük ralliyi merak ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin son zamanlarda, bu yıl şimdiye kadar yüzde 80'den fazla yükselen bir rallide 31.000 dolara kadar yükseldi, ancak son 24 saatte yüzde 1,5'tan fazla düşerek 29.950 doların altına indi.

    Geriye dönüp bakıldığında, son dört hafta içinde Bitcoin yüzde 7,78 kaybetti.

    Kripto para birimleri, Ethereum’un “Shapella” yükseltmesi ile 2.000 dolar sınırını korumasına rağmen yatırımcıların banka kazançlarına ve durgunluk endişelerine odaklanmasıyla düştü.

    Altcoinlerde ise manzara karışık oldu. Saat 16:30 itibarıyla, Cardano yüzde 3,38 düştü, ancak Avalancje yüzde 2,13 yükseldi.

    Kripto borsası Bitbank'ta analist olan Yuya Hasegawa, Barron's'a verdiği demecinde "Genel teknik görünümü hala güçlü görünüyor, bu nedenle potansiyel dezavantajı ciddi olmamalı. Sonuçta, biraz düzeltme beklenmeli ve Bitcoin'in yükseliş eğiliminin devam etmesi nihayetinde sağlıklı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow