hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin yükselince yeniden gündeme geldi: Kripto para bankacılıktan daha mı güvenli?

    Bitcoin yükselince yeniden gündeme geldi: Kripto para bankacılıktan daha mı güvenli
    expand

    ABD'de 3 banka peş peşe batarken ve iflaslar doğrultusunda İsviçreli Credit Suisse, dev rakibi tarafından satın alınırken Bitcoin 28.000 doların üzerine çıktı. Lider kripto para biriminin değeri bu yıl yüzde 69 arttı. Bazı yatırımcılar Bitcoin'i geleneksel bankacılık dünyasının kaosundan bir sığınak olarak görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin, pazartesi sabahı 28.414 dolar ile zirve yaptıktan sonra hâlâ 28.000 dolar üzerindeki seyrini koruyor.  Geçen hafta yüzde 15'ten fazla yükselen kripto para birimi, Ocak ayının başından bu yana yüzde 69 değerlendi.

    Bazı yatırımcılar kripto para birimini küresel bankacılık sistemini saran mevcut kaosta güvenli bir sığınak olduğunu söylüyor. Bitcoin için şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi Kasım 2021'de 69.000 dolar ve en düşük seviyesi Kasım 2022'de 15.649 dolar.

    HEPSİNİ GERİDE BIRAKTI

    Goldman Sachs'tan gönderilen bir araştırma notuna göre, 2022'nin son çeyreğindeki büyük kayıpların ardından Bitcoin, bu yılki açık ara en iyi performans gösteren varlık, altını, Nasdaq 100'ü ve Amerikan borsasının gözdesi Tesla'yı geride bırakıyor.

    Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya, "Wall Street, Fed faiz indirimlerini fiyatlandırmada daha agresif hale geldikçe ve bankacılık sektörü endişeleri bazılarını geleneksel finansmandan alternatif yatırımlara yönlendirdikçe, Bitcoin yükseliyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KRİPTOLARIN EN GÜVENİLİRİ

    Crypto Is Macro Now haber bülteninin yazarı Noelle Acheson'a göre, kripto para birimlerinin en güvenlisi olduğu görüşünden de yararlanıyor.

    BAĞIMSIZ HALE GELİYOR

    Fundstrat'ın dijital varlıklar başkanı Sean Farrell, bazı yatırımcıların altın gibi Bitcoin'i yüksek enflasyon dönemlerinde para yatırmak için iyi bir yer olarak gördüğünü söyledi.

    Fundstrat'ın verilerine göre, Bitcoin ve altın arasındaki 30 günlük yuvarlanan korelasyon yükselirken, Bitcoin ve Nasdaq arasındaki korelasyon düşüyor. Tarihsel olarak, Bitcoin Nasdaq ile altından daha sıkı bir korelasyona sahipti.

    Farrell, yayımlanan bir araştırma notunda, "Yatırımcılar, enflasyon veya artan risk dönemlerinde servet depolamanın alternatif yolları olarak giderek daha fazla Bitcoin ve altına yöneliyor" dedi.

    İNANMAYANLAR DA VAR

    Bitcoin Opportunity Fund'ın yönetici ortağı James Lavish ise "Bazı Bitcoinciler, bankacılık krizinin insanları güvenli bir varlığa kaçış olarak Bitcoin'e yönelttiğine inanmak istese de, henüz tam olarak orada olduğumuza inanmıyorum." dedi.

    Bitcoin, 1,17 trilyon dolarlık pazarın yüzde 47,7'sini oluşturan dünyanın en büyük kripto para birimi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow