hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin’de 2 yıl sonra bir ilk

    Bitcoin’de 2 yıl sonra bir ilk
    expand

    Bitcoin fiyatı dün akşam saatlerinden sonra kritik eşikleri bir bir aştı. Lider kripto bugün de 29 bin doların üzerine çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin, geleneksel finans sektöründen büyük oyuncuların dahil olduğu kripto girişimlerinin desteğiyle Mayıs başından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

    Kripto paralarda yükselişi tetikleyen bir diğer unsur ise Fidelity Investments, Citadel Securities ve Charles Schwab gibi dev ABD finans şirketleri tarafından desteklenen yeni kripto para borsası EDX’in lansmanı oldu.

    EDX borsası Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra Litecoin ve Bitcoin Cash ticaretiyle birlikte dün işlemlere başladı.

    Piyasa katılımcıları ise son günlerde ABD’de düzenleyici baskısına rağmen geleneksel finans devleri tarafından desteklenen bir kripto borsasının hayata geçirilmesini son derece olumlu bir gelişme olarak yorumladı.

    Finansal kuruluşların son dönemde kripto paralara yönelmesiyle birlikte piyasada yatırımcı iştahı arttı.

    BITCOIN 1.5 AY ARANIN ARDINDAN KRİTİK SEVİYEYİ AŞTI

    Dün 26 bin 650 dolar seviyesi civarında hareket eden Bitcoin akşam saatlerine doğru piyasadaki olumlu haber akışının etkisiyle birlikte hızlı yükseliş gösterdi. 28 bin 402 dolara kadar çıkan Bitcoin günlük bazda yüzde 5.8 oranında değer kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükselişini bugün de ara vermeden sürdüren Bitcoin 29 bin dolar seviyesini aştı. Bitcoin bugün yüzde 2 civarında yükselişle 29 bin 88 dolar seviyesini gördü. Bitcoin dün ve bugünkü işlemlerde toplamda yüzde 8 civarında değer kazandı.

    BITCOIN’İN PİYASADAKİ AĞIRLIĞI 2 YILIN ZİRVESİNDE

    Öte yandan son günlerde kripto para birimleri arasında Bitcoin’in ağırlığı dikkat çekiyor. Bitcoin dominance değeri yüzde 51’i aştı. Yani an itibarıyla piyasada kripto para birimlerinin yüzde 51’ini Bitcoin oluşturuyor. Bitcoin’in piyasa içindeki ağırlığı böylelikle 2 yılın en yüksek seviyesine çıkmış oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow