hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FTX iflasından sonra kripto paradan kaçış rekor kırdı

    FTX iflasından sonra kripto paradan kaçış rekor kırdı
    expand

    Yatırımcılar, FTX çöküşünün ardından rekor sayıda kripto para satıyor. Analistler, dijital varlıklara olan güvendeki düşüş nedeniyle daha fazla iflas konusunda uyarıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FTX'in iflasının ardından varlıklarının güvenliğine ilişkin korkular yatırımcıların küresel kripto para borsalarından rekor miktarda dijital para çekmesine neden oldu.

    Analitik firması Crypto Compare'in verilerine göre, Kasım ayında Binance, Kraken ve Coinbase gibi merkezi borsalardan 91.363 Bitcoin çekildi. Token'lar, geçen ayın yaklaşık 16.400 dolar olan ortalama fiyatına göre kabaca 1.5 milyar dolar değerindeydi.

    Crypto Compare, "Bitcoin, tarihindeki borsalardan en büyük çıkışları kaydetti... FTX'ten bu yana, merkezi borsalar, piyasa katılımcıları fonlarını korumaya çalışırken bir dizi çıkışa tanık oldu " dedi.

    Rapordan, fonların satılıp satılmadığı veya özel cüzdanlara taşınıp taşınmadığı ise net değil.

    ÇIKIŞ DEVAM EDİYOR

    Veriler ayrıca, ayın ilk yedi gününde merkezi borsalardan çekilen 4.545 Bitcoin ile Aralık ayında çıkış eğiliminin devam ettiğini, geçen yılın aynı döneminde ise 3.846 Bitcoin girişinin görüldüğünü gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çıkışlar bir zamanlar kripto ticareti için büyük bir aracı kurum olan FTX'in Kasım ayı ortasında iflas başvurusunda bulunmasından sonra geliyor.

    Şirketin düşüşü, 1 milyon kadar FTX alacaklısının varlıklarına erişimini engellerken yatırımcıların kripto para birimlerine olan güvenini bozarak kripto pazarında bir zincirleme reaksiyon başlattı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow