hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF Başkanı'ndan CBDC açıklaması

    IMF Başkanından CBDC açıklaması
    expand

    IMF Direktörü Georgieva, "CBDC'ler geliyor, finansal sistem tamamen değişecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) tüm dünyada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürülmesinin an meselesi olduğuna inandığını belirtti.

    Georgieva, "Gelecek geldi," diyerek "CBDC'nin bir süredir pek ilgilenilmeyen bir konu olduğu ABD'de bile, şimdi bir etkileşim var." ifadelerini kullandı.

    IMF'nin CBDC'ler için gördüğü fırsat ve riskleri ele alan Georgieva, "Son yıllarda yaşadığımız bir dizi akıl almaz olay, salgın hastalık, Ukrayna'daki savaş, uzun yıllar düşük kaldıktan sonra faiz oranlarındaki hızlı sıçrama oldu. Şokları önceden tahmin etmek ve meydana geldiklerinde harekete geçmeye hazır olmak hepimizin görevi, çünkü gelecekler." diye konuştu.

    "CBDC'leri düşündüğümüzde dikkat ettiğimiz şey, toptan ve perakende CBDC'ler arasındaki seçimdir" diyen Georgieva "Toptan CBDC'lerin istenmeyen sürprizler için oldukça az yer bırakarak devreye alınabileceğini düşünüyoruz, oysa perakende CBDC'ler finansal sistemi tamamen dönüştürüyor ve bunun ne gibi sonuçlara yol açabileceğini tam olarak bilmiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Georgieva, biçimleri ne olursa olsun, CBDC'lerin geleceği olduğuna dair kafasında hiçbir şüphe olmadığını ve bunun sonucunda IMF'nin CBDC'ler ve diğer dijital para biçimleri üzerinde çalışan personel sayısını "hızla artırdığını" söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow