hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere kripto para piyasasını düzenleme planları yapıyor

    İngiltere kripto para piyasasını düzenleme planları yapıyor
    expand

    İngiltere, kripto para birimi endüstrisini düzenleme planını ortaya koydu. Teklifler, FTX’in iflasına katkıda bulunan tartışmalı uygulama kripto kredisi ile ilgili kuralların güçlendirilmesini içeriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşik Krallık hükümeti, kripto varlık işletmelerinin düzenlenmesini geleneksel finans firmalarınınkiyle uyumlu hale getirmeyi amaçlayan bir dizi önlem önerdi.

    Geniş çapta bir piyasa istişaresiyle oluşturulan plan içeriğinde müşteriler adına kripto depolayan finansal aracıları ve emanetçileri hedef alan kurallar yer alıyor.

    Yapılan bir açıklamaya göre, İngiltere’nin teklifleri, “tüketici korumasını ve firmaların operasyonel dayanıklılığını artırırken, kripto varlıkların ödünç verilmesi etrafında kuralları güçlendiren bir ortamda "ilk rejim" oluşturmaya çalışarak bu tür faaliyetlere baskı yapacak.

    Teklifler, ilgili açıklama belgelerini yayınlamalarını ve dijital token ticareti için net kabul koşullarını belirlemelerini sağlamak için kripto borsalarında daha katı şeffaflık gereksinimleri de uygulayacak.

    Hazine’nin ekonomi sekreteri Andrew Griffith yaptığı açıklamada, “Ekonomiyi büyütme ve teknolojik değişim ve yeniliği sağlama taahhüdümüzde kararlı kalıyoruz - ve buna kripto varlık teknolojisi de dahildir” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow