hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jamie Dimon kriptoya ateş püskürdü: 'Hükümetin yerinde olsam kapatırdım'

    Jamie Dimon kriptoya ateş püskürdü: Hükümetin yerinde olsam kapatırdım
    expand

    ABD'li yatırım bankası JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, kripto para birimlerinin yasaklanması gerektiğini öne sürerek Bitcoin ve benzeri para birimlerine ateş püskürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Varlıklarına göre ABD'nin en büyük bankasının başkanı, Senato Bankacılık Komitesi oturumunda "Kripto, Bitcoin vb. şeylere her zaman derinden karşı olduğunu" vurguladı. 

    Capitol Hill'de Senatör Elizabeth Warren'ın (D-Mass.) sorusu üzerine konuşan Dimon, "Bunun tek gerçek kullanım alanı suçlular, uyuşturucu kaçakçıları... kara para aklama, vergiden kaçınma. Eğer ben hükümetin yerinde olsaydım, burayı kapatırdım" diye ekledi.

    Bu sözler Dimon'ın kripto para birimlerine karşı son çıkışı olsa da, bankası 1,6 trilyon dolarlık sektörün temel teknolojisi olan blokzincirinde yoğun bir şekilde yer alıyor.

    AYNI FİKİRLERİN BULUŞTUĞU OTURUM

    Dimon daha önceki açıklamalarında Bitcoin'i "abartılmış bir sahtekarlık" olarak nitelendirmiş ve daha sonra bu yorumundan geri adım atmıştı.

    Warren'ın daha fazla sorusu üzerine Dimon ve sektörün diğer birkaç büyük banka CEO'su, kripto şirketlerinin büyük finans kurumlarıyla aynı kara para aklama karşıtı düzenlemelerle karşı karşıya kalması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konu, bankacılık liderleri ile genellikle sektörün sert bir eleştirmeni olan Warren arasında nadir görülen bir birlikteliğe işaret etti.

    Senatör Warren "Bankacılık politikası söz konusu olduğunda, genellikle milyarlarca dolarlık bankaların CEO'larıyla el ele tutuşmam ama bu bir ulusal güvenlik meselesi. Teröristlerin, uyuşturucu kaçakçılarının ve haydut ulusların tehlikeli faaliyetleri için kripto kullanmaları engellenmelidir. Kongre'nin harekete geçme zamanı gelmiştir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow