hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto para piyasasına 1 milyar dolarlık sigorta fonu

    Kripto para piyasasına 1 milyar dolarlık sigorta fonu
    expand

    Binance, FTX çöküşünden sonra kripto endüstrisini ayakta tutmak için 1 milyar dolarlık fonu hayata geçirdi. Şirket, kurtarma fonuna ilk taahhütlerin ardından “ihtiyaç duyulması halinde” 2 milyar dolar rakamı için de söz verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto para borsası Binance, endüstri kurtarma fonu için 1 milyar dolar daha ayırdı ve fonun olası boyutunu da 2 milyar doların üzerine çıkardı.

    Binance CEO'su Changpeng "CZ" Zhao Twitter'dan yaptığı açıklamayla fonu dünyaya duyurdu. Şirkete ait blog sayfasında fonun ayrıntıları da açıklandı.

    Binance CEO’su Changpeng Zhao, ilk taahhüdünü gösteren genel cüzdan adresini paylaştı ve “Bunu şeffaf bir şekilde yapıyoruz” dedi.

    O adresi takip etmek için tıklayın.

    Öte yandan Aptos Labs, Jump Crypto, diğer önde gelen kripto şirketleri de Binance'in girişimine katıldı ve fona 50 milyon dolar katkıda bulunacaklarını açıkladı.

    Binance’in kendi BUSD stablecoin’inde yaklaşık 1 milyar dolarlık bir paketle oluşturulan bütçe böylece kripto para piyasası için bir sigorta oluşturacak.

    Kurtarma fonu, sıkıntılı kripto varlıklarını satın almak ve sektörü desteklemek için kullanılacak. Kripto piyasası, yılın başından bu yana büyük bir düşüş gördü ve bu da birkaç kripto şirketinin iflas etmesine yol açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    150 ŞİRKET FONA BAŞVURDU

    Binance, aracın “bir yatırım fonu olmadığını” ve “kendi hataları olmaksızın önemli, kısa vadeli mali zorluklarla karşı karşıya kalan” şirketleri ve projeleri desteklemeyi amaçladığını aktardı. Zhao daha önce, niyetinin FTX’in çöküşünden kaynaklanan daha fazla “arka arkaya gelen bulaşma etkilerini” önlemek olduğunu söylemişti.

    Binance, programın yaklaşık altı ay süreceğini tahmin ettiğini belirtti. Ek fonlara katkıda bulunmak için yatırımcılardan gelen başvuruları kabul ediyor.

    Binance, yaklaşık 150 şirketin fondan destek almak için başvurduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow