hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto para piyasasında baş döndüren hareketler

    Kripto para piyasasında baş döndüren hareketler
    expand

    ABD'den gelen son enflasyon verilerinin ardından kripto piyasası dalgalanırken Bitcoin fiyatı da önce yükselip sonra düştü. Lider kripto, raporlar öncesi yerini korurken yatırımcılar arasında 30 bin dolar beklentisi korunuyor. Uzmanlar ise yükselişte az, düşüşte çok oynaklık beklediğini ifade ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin ( BTC ) fiyatı, ABD'de dün TÜFE verilerinin yayınlanmasının ardından kısa bir süre için 28.405 dolara yükseldi, ancak sonra rotayı keskin bir şekilde tersine çevirdi ve en düşükte 26.885 dolara kadar düştü, ardından 27.700 doların üzerine çıktı.

    Piyasa dalgalı olmaya devam ederken bugün gelen ÜFE'nin ardından lider kripto para 27.450 dolar seviyesinde gezinmeye devam ediyor.

    BTC'nin Mart ortasından bu yana işlem gördüğü aralığı vurgulayan aşağıdaki grafiği yayınlayan Kitco kıdemli teknik analisti Jim Wyckoff'a göre, Mayıs ayı Bitcoin vadeli fiyatları "yakın zamanda kilit destek hattını 27.000 dolar civarında test etmek için düştü".

    Wyckoff, "Boğalar hafta ortasında biraz sallanıyor. Bu destek çizgisinin altına bir düşüş, ayılara yakın vadede fiyatlarda yeni bir düşüş önermek için taze güç verecektir. Şu anda, boğalar ve ayılar genel olarak nötr bir kısa vadeli teknik oyun alanındalar.” diye konuştu.

    Eight Global'deki analistler, "Bitcoin şu anda bir sıkıştırma içinde. Bu  gördüğümüz bir fiyat eylemi biçimi. Daha düşük tepeler ve daha yüksek dipler olası.” değerlendirmesini yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, "Bir sıkıştırma genellikle çok ağır bir harekete yol açar. Bunun nedeni, pazarın her iki tarafında da bir sürü likidite oluşturuyoruz. Bunun nedeni, herhangi bir yüksek veya düşük süpürme yapmamamız, fiyatın itilmesi ve emir defterinde zararı durdur şeklinde çok sayıda dinlenme emrimiz olacak." dedi.

    Eight Global, bunun gibi piyasa oluşumlarında her iki yönde de bir kırılmanın eşit derecede mümkün olduğunu, bu nedenle uygun risk yönetimi uygulamasının kilit önemde olduğunu vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow