hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto paralar düşüyor mu? Bitcoin’de son durum… Coinler yükselecek mi?

    Kripto paralar düşüyor mu Bitcoin’de son durum… Coinler yükselecek mi
    expand

    FED'in faiz artırım sinyalini vermesinin ardından kripto paralar adeta kan kaybetmeye başladı. Kripto paralarda yaşanan düşüş milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, Kripto paralar düşüyor mu? Coinler yükselecek mi? İşte Bitcoin’de son durum ile ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin ve kripto paralarda düşüşün nedeni gündemde yer almaya devam ediyor. Luna ve Terra'da da görülen düşüşle yatırımcıların parası adata eridi. Luna neredeyse tamamen değersiz hale gelirken, Terra UST de 1 dolar sabitliğini yakalayamayacak kadar düştü. Terra UST ve Luna’nın kripto para tarihinden silinmesi diğer kripto para birimlerinin canlanmasına neden oldu.

    BİTCOİN’DE SON DURUM NE?

    Kripto Para birimleri son bir haftadır ecel terleri döküyordu. Önce FED’in faiz artırımı ve bilanço daraltmaya başlayacağını açıklaması sonra da Terra UST’nin 1 dolar sabitliğini kaybetmesiyle başlayan büyük krizin sonuna yaklaşıldığı gözlemleniyor. Terra LUNA krizi sonrası piyasadan 350 milyar dolara yakın para çıkışı olurken, spekülatif hareketlerle oynaklık yüksek seviyeye yükseldi.Piyasalara yön veren Bitcoin bugün itibarıyla yeniden yükselişe geçti. Lider kripto para birimi 69 bin dolar olan tarihi zirvesinden yüzde 56 geride seyretse de şu sıralar yüzde 15 oranında primle 30 bin 528 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin gün içinde en düşük 24 bin 500 dolar, en yüksek de 30 bin 980 dolar seviyesini gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    COİNLER YÜKSELECEK Mİ?

    Terra LUNA krizi sonrası piyasadan 350 milyar dolara yakın para çıkışı olurken, spekülatif hareketlerle oynaklık yüksek seviyeye yükseldi. Yaşanan mağduriyetin boyutunu anlatmak için örneklendirecek olursak; 4 Mayıs tarihinde cüzdanında 1 milyon dolarlık LUNA Coin bulunduran bir yatırımcının artık hesabında yalnızca 3 dolar civarında bir para bulunuyor. Kripto para birimleri aldıkları ağır yaraları Terra UST’nin ortadan kalkmasıyla sarmaya çalışıyor. 

    Bitcoin'in yanında Ethereum, Binance Coin, Cardano, Chiliz ve Ripple başta olmak üzere hemen hemen bütün kripto paralarda hem düşüş hem yükseliş yönünde aşırı oynaklık gözlemleniyor. Analistler LUNA Coin'in yanında Bitcoin ve diğer kripto paralar için yukarı aşağı sert dalgalanmalar konusunda yatırımcıyı uyarırken, özellikle kredili ve kaldıraçlı işlemler yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow