hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto paralarda düşüş sürüyor mu? Bitcoin, LUNA, UST son fiyatı 19 Mayıs 2022…

    Kripto paralarda düşüş sürüyor mu Bitcoin, LUNA, UST son fiyatı 19 Mayıs 2022…
    expand

    Kripto para piyasasında geçen haftaya UST ve LUNA krizi damga vurmuştu. Yatırımcıların milyarlarca doları birkaç gün içinde erirken Bitcoin geçen hafta 25.000 doların altına gerilemişti. Peki, Kripto paralarda düşüş sürüyor mu? İşte Bitcoin, LUNA, UST son fiyatı 19 Mayıs 2022…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin ve kripto paralarda düşüşün nedeni yatırımcıların odaklandığı konulardan oldu. FED'in faiz artırım sinyalini vermesinin ardından kripto paralar adeta kan kaybetmeye başladı. Luna ve Terra'da da görülen düşüşle yatırımcıların parası adeta eridi. ABD’de yaşanan enflasyonun etkileri kripto paraları derinden etkiledi. Halihazırda Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonla mücadelede gerekirse daha agresif adımlar atmaya hazır oldukları mesajını verdi. Bu gelişmelerle birlikte kripto paraların son durumu merak edildi.

    KRİPTO PARALARDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR MU?

    Gece saatlerinde 29.000 doların altını gören Bitcoin'de bu sabah itibarıyla günlük yüzde 2.4 kayıp yaşandı. Dün 30.000 doları zorlayan Bitcoin Nasdaq'taki enflasyon korkularının etkisiyle yaşanan satışla paralel bir düşüş yaşadı. Nasdaq'la paralel hareket etme eğilimi gösteren Bitcoin de düşüşten etkilendi.  Bitcoin dün ABD borsaları açılmadan önce 29.900 dolar civarında seyrediyordu. Gece saatlerinde ise 28.700 dolara kadar geriledi. Ethereum da yüzde 4.4 düşerek 1.945 dolara geriledi. LUNA ve UST krizinden en sert etkilenen kripto paralar arasında yer alan Avalanche (AVAX) ise bugün esen olumsuz rüzgarlarla bir darbe daha yedi. AVAX yüzde 13'lük değer kaybıyla 29 dolara geriledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow