hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kriptolara ABD enflasyonu morali! Düştüğü gibi fırladı

    Kriptolara ABD enflasyonu morali Düştüğü gibi fırladı
    expand

    Dün açıklanan ABD enflasyonunun beklenenden daha da düşük gelmesi uzun zaman sonra piyasalarda olumlu rüzgarlar estirdi. Özellikle son günlerde kötü havanın hakim olduğu kripto para sektörü de veri ile canlandı. Bitcoin yüzde 15'e yakın sıçramayla 18 bin doların üzerine kadar çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto paralarda Binance, FTX ve Alameda arasındaki gitgelde meydana gelen piyasa bozgunu yatırımcıları ağır kayba sürüklemişti. Birçok trader'ın karşı koyamadığı yangın satış fiyatları devam ederken kripto para piyasası ABD enflasyonuyla bir toparlanma gördü.

    Beklenen yüzde 7,9 yerine yüzde 7,7 ile gelen beklenenden daha düşük enflasyon, Fed'in artık faiz artırımlarını yavaşlatmaya başlayabileceği umuduyla piyasalarda bir destek sağladı. Veri ılımlılaşmaya başlayınca artışlar hızla geri döndü.

    ABD borsasında piyasa kapanışında S&P, Dow ve Nasdaq sırasıyla yüzde 5,36, yüzde 3,53 ve yüzde 7,25 artışla tamamladı.

    Bitcoin dün öğleden sonra geç saatlerde 15.856 dolarlık düşük bir seviyeden 18.215 dolarlık gün içi en yüksek seviyeye çıkarak yüzde 14.82 artış kaydetti.

    ALTCOIN'LER ZIPLADI

    Artışlarla genel kripto para piyasa değeri 900 milyar dolara yaklaştı ve Bitcoin dominans oranı da yüzde 38.4 oldu.

    Piyasadaki geri dönüş, altcoin fiyatlarını da yükseltti. Fiyatı sabit Stablecoinler dışında neredeyse tüm token'lar gün içinde sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ether ( ETH ) fiyatının iki yılın en düşük seviyesinden toparlanarak günde yüzde 15.32 kazandığını ve 1.300$ destek seviyesini geri aldığını görürken, Polygon (MATIC) yüzde 36'lık bir artışla tüm son kayıpları sildi.

    En çok kazandıran kripto para birimi olarak BAND, yüzde 59,27'lik sıçramayı, Render Token (RNDR) yüzde 43,38 sıçramayı görürken Solana ( SOL ) da yüzde 37,56 artışla takipçilerine moral verdi.

    UZMANDAN UYARI: BU SEVİYEYE DİKKAT

    Kitco kıdemli teknik analisti Jim Wyckoff'a göre, çift haneli toparlanmaya rağmen, ayılar “yakın vadede daha aşağı yönlü fiyat baskısı önermek için kısa vadeli teknik avantaj” yaşamaya devam ederken Bitcoin için henüz tehlike azalmış değil.

    Kitco News analistleri, şu ana kadarki sıçramanın Haziran ayının en düşük seviyelerinin bir yeniden testi gibi göründüğüne dikkat çekti. Buna göre, Bitcoin'in düşüş perspektifini geçersiz kılmadan önce uzun bir süre 17.600 doların üzerinde kalması gerekecek.

    Kriptolara ABD enflasyonu morali Düştüğü gibi fırladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow