hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MicroStrategy yeni Bitcoin alımını duyurdu

    MicroStrategy yeni Bitcoin alımını duyurdu
    expand

    MicroStrategy, 150 milyon dolar değerinde 6 bin 455 Bitcoin satın aldığını duyurdu. Son alımla birlikte şirketin kasasında 4 milyar dolardan fazla değere sahip Bitcoin yatırımı oluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Michael Saylor'ın şirketi MicroStrategy, 16 Şubat ile 23 Mart arasında Bitcoin başına ortalama 23.238 dolar fiyatla 6.455 Bitcoin satın aldığını bildirdi. Haber, düzenleyici dosyalamasında da yer aldı. Şirketin şu anda elinde bulundurduğu Bitcoin değeri 4.14 milyar dolar oldu.

    Son satın alım açıklaması, Silvergate ile kredi ön ödemesi, kripto dostu bankanın tasfiye ve tasfiye kararının ardından geldi. MicroStrategy, vadesi 2025'te çıkması planlanan 205 milyon dolarlık vadeli krediyi geçen yıl almıştı. Şirket, kredinin tamamını geri ödemek için 161 milyon dolar ödediğini de aktardı.

    MicroStrategy geçen ay, 2022'nin dördüncü çeyreği için önceki yılın aynı dönemindeki 90 milyon dolarlık zarara kıyasla 249,7 milyon dolarlık net zarar bildirmişti. Yazılım firması, son yıllarda Bitcoin üzerine yaptığı yatırımlarla daha çok tanınmaya başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow