hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapay zeka devi şirketten kripto para atağı: Worldcoin

    Yapay zeka devi şirketten kripto para atağı: Worldcoin
    expand

    OpenAI'den Sam Altman, Worldcoin kripto projesini başlattı. ChatGPT ile teknoloji ve bilişim dünyasında yeni bir soluk getiren şirket, projenin, ChatGPT gibi olağanüstü insan benzeri bir dil üreten üretken yapay zeka sohbet robotları çağında gerekli olacağını söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OpenAI CEO'su Sam Altman tarafından kurulan bir kripto para birimi projesi olan Worldcoin dün piyasaya sürüldü.

    Projenin ana teklifi, sahibinin bir yapay zeka botu değil, gerçek bir insan olduğunu kanıtlamak için şirketin “dijital pasaport” olarak tanımladığı World ID'ler. Bir World ID almak için bir müşteri, yüz yüze iris taraması yapmak için kaydoluyor. İris taraması, kişinin gerçek bir insan olduğunu doğruladığında, bir Dünya Kimliği oluşuyor.

    Worldcoin'in arkasındaki şirket, San Francisco ve Berlin merkezli Tools for Humanity.Yapay zeka devi şirketten kripto para atağı: Worldcoin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Projenin beta döneminden itibaren 2 milyon kullanıcısı var ve Pazartesi günkü lansmanla birlikte Worldcoin, "yörünge" operasyonlarını 20 ülkede 35 şehre genişletiyor. Belirli ülkelerde kaydolanlar, Worldcoin'in kripto para birimi belirteci WLD'yi alacaklar.

    FİYATI HIZLA ARTTI

    WLD'nin fiyatı Pazartesi günü erken işlemlerde yükseldi. Binance'in web sitesine göre, dünyanın en büyük borsası Binance'te 0,15 dolarlık başlangıç ​​fiyatından 5,29 dolara kadar yükseldi. Binance'in web sitesine göre 25,1 milyon dolar'lık işlem hacmi gördü.

    Kurucu ortak Alex Blania, Blok zincirlerini Dünya Kimliklerini gizliliği koruyacak ve herhangi bir tek varlık tarafından kontrol edilemeyecek veya kapatılamayacak şekilde saklayabileceğini söyledi.

    Altman, Worldcoin'in ekonominin üretici yapay zeka tarafından nasıl yeniden şekillendirileceğinin ele alınmasına da yardımcı olabileceğini söylerken "İnsanlar, büyük ekonomik etkileri olacak olan yapay zeka tarafından güçlendirilecek" dedi.

    GELİR EŞİTSİZLİĞİNE ÇARE: UBI

    Altman'ın parlattığı bir başka proje, evrensel temel gelir veya genellikle hükümetler tarafından yürütülen ve her bireyin ödeme hakkına sahip olduğu bir sosyal yardım programı olan UBI'dır. Yapay zeka "insanların artık yaptığı işlerin giderek daha fazlasını yapacağından" Altman, UBI'nin gelir eşitsizliğiyle mücadeleye yardımcı olabileceğine inanıyor. Yalnızca gerçek kişiler Dünya Kimliklerine sahip olabileceğinden, UBI dağıtılırken sahtekarlığı azaltmak için kullanılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altman, UBI ile bir dünyanın "gelecekte çok uzak" olacağını düşündüğünü ve hangi varlığın parayı dağıtabileceğine dair net bir fikri olmadığını, ancak Worldcoin'in bunun gerçeğe dönüşmesi için zemin hazırladığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow