hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni servetini açıkladı! FTX CEO'su: Bir tek kredi kartım kaldı...

    Yeni servetini açıkladı FTX CEOsu: Bir tek kredi kartım kaldı...
    expand

    Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, bir tv programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kimseyi dolandırmadığını söyleyen genç girişimci, kötü bir ay geçirdiğini ve geriye yalnızca çalışan bir kredi kartı kaldığını açıkladı. Eski milyarderin güncel servetinin miktarı ise şaşırttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilançolarında usulsüzlüklerin ortaya çıkmasının ardından kısa sürede iflas eden kripto para borsası FTX'in CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), geçirdiği süreci "kötü bir ay geçirdim" diyerek ifade etti. "Düzenleyicilere, müşterilere ve yatırımcılara karşı sorumluluklarını yerine getirme konusunda iyi bir iş çıkarmadığını" belirten SBF, kimseyi dolandırmadığını söyledi.

    Eski milyarder, Dealbook Zirvesi’nde CNBC’ye röportaj verdi. 

    Bankman-Fried, 2022′nin ortalarında Alameda’nın çeşitli borçlanma masalarına olan tüm kredi limitlerini geri ödediğine inandığını söyledi.

    Bankman-Fried, “Hiç kimseye dolandırıcılık yapmaya çalışmadım. Gelişen bir iş olarak gördüm ve bu ay olanlar karşısında şok oldum.” dedi.

    Servetinin 100.000 dolara düştüğünü ve çalışan bir kredi kartı kaldığını anlatan genç girişimci, “Geriye dönüp bakıldığında bu oldukça utanç verici.” ifadelerini kullandı.

    SBF'nin şirketi, 11 Kasım’da Delaware’de Bölüm 11 iflas koruması başvurusunda bulundu.

    Bankman-Fried, Alameda ifşasından haberi olmadığını iddia etti. 2019′da FTX’in hacminin yüzde 40′ının Alameda’dan geldiğini söyledi. Bankman-Fried, 2022′de bu sayının yüzde 2′ye düştüğünü iddia ederek bunun onu FTX’in riskinin azaldığına inanmasına ittiğini söyledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankman-Fried, kullanıcılardan neden doğrudan FTX yerine Alameda adına bir hesaba havale yapmalarının istendiğinin gerekçesi olarak ise “2018′de FTX’in banka hesapları yoktu" açıklamasını yaptı.

    Mahkeme dosyalarına göre Alameda’nın BlockFi’ye hala 670 milyon dolardan fazla borcu bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow