hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuaför sektöründe 1 gün tatil uygulaması sevinci

    Kuaför sektöründe 1 gün tatil uygulaması sevinci
    expand
    KAYNAKMilliyet

    Ticaret Bakanlığı’nın Ekim ayı itibarıyla berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacağı yönündeki kararı sektörü memnun etti. Sektör temsilcileri ayrıca kararın haksız rekabeti önleyeceğini belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berber, kuaför ve güzellik salonları sektörü Ticaret Bakanlığı’nın, 1 Ekim 2022’den itibaren uygulanmak üzere, haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararında memnuniyetini bildirdi. Sektör çalışanları, alınan kararla birlikte çalışma saatlerinin de netleştiğini belirtirken, haksız rekabetin de önüne geçileceğini ifade etti.

    İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, “Bir insanın önceliği bana göre ailesi olmalı. Bunun için de onlara ayıracak vakti olmalı. Kuaförler genellikle hafta içi izin yapıyordu ama yeterli olmuyordu. Alınan kararla birlikte bu konu da sağlam bir bir zemine oturtuldu” dedi. Dükkânların çalışma saatleri belirlenmiş olsa da yanlarındaki dükkânlara göre çalışma saatini düzenlediklerini kaydeden Akyüz, “Neredeyse gecenin geç saatlerine kadar böyle bir kaos içerisinde çalışan bir sektördü” diye konuştu. Akyüz, alınan kararın haksız rekabetin de önüne geçeceğini ifade etti.

    ‘DÜĞÜNÜ ENGELLEMEZ’

    İstanbul Kadın Kuaförleri-Manikürcüleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yatkın, memnun olduklarını belirterek, “Alınan karar hem ekonomik hem de sosyal açıdan son derece refaha ulaştıracak” dedi. Yatkın’a kuaförlerin hafta sonu da kapalı olabileceği takdirde düğün yapacakların kuaför hizmetini nasıl alacaklarını sorduğumuzda ise şu yanıtı verdi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Kuaföre bir davetiye veriyorsunuz, oda numarasını öğrenip ona göre izin kâğıdı yolluyoruz pazar günü açık olması için. Kararla birlikte kayıtsız kuaförler de kalmayacak, bu da bir etki sağlayacak.”

    AVM’DE HİZMET VERENLER ÇEKİNCELİ

    İstanbul’daki Vega AVM’de hizmet veren Tamer Demir Kuaför’ün yetkilisi alınan kararla ilgili şu yorumu yaptı: “Biz çıkan kararı saygıyla karşılıyoruz. Ama AVM’de hizmet verdiğimiz için burada kiralar daha yüksek oluyor. Bu da bizi maddi yönden etkileyecek.” Blonde Kuaför yetkilisi Murat Susam ise, “Bağcılar, Güneşli’de birçok kuaför 7 gün çalışıyor. Ama salı günleri kapalı olan yerler de var. Kapalı olduğunuz dönemde acil bir durumda müşteriyle randevulaşarak işlerimizi ilerletiyoruz. Belki duruma göre nöbet gibi bir sistem de yapılabilir. Artık pazar günlerini ailemizle geçirebileceğiz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow