hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuraklık desteği ne zaman yatacak, kimler faydalanacak? Kuraklık destekleme ödeme tarihi ve miktarı..

    Kuraklık desteği ne zaman yatacak, kimler faydalanacak Kuraklık destekleme ödeme tarihi ve miktarı..
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar arasında kuraklık desteği de yer alıyordu Yetersiz yağış nedeniyle kuru şartlarda üretimi yapılan ürünleri kapsayan kuraklık desteğiyle ilgili beklenen açıklama geldi. Peki, kuraklık desteği ne zaman yatacak, kimler faydalanacak? İşte Kuraklık destekleme ödemeleri miktarı ile ilgili detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrasında son dakika kuraklık desteği ödeme tarihleri ile ilgili bilgi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 651 bin üreticiye toplamda 2.6 milyar lira kuraklık desteği ödemesinin hesaplara yatırılacağı tarihi duyurdu. Kuraklık desteği yetersiz yağış nedeniyle kuru şartlarda üretimi yapılan ürünleri kapsıyor..

    KURAKLIK DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

    -Kuraklık nedeniyle yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak.

    -Desteklemeden yararlanacak ürünlerdeki verim kaybı oranları; meteorolojik veriler, TARSİM kayıtları ve İl/İlçe Hasar tespit Komisyonları kayıtları dikkate alınarak İl/İlçe Tahkim Komisyonları tarafından belirlenecek.

    -Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, destekten yararlanacakların, Çiftçi Kayıt Sistemi içinde bulunmaları ve arpa, buğday, nohut, mercimek, yulaf ve çavdar ürünlerini ekmiş olmaları gerekiyor.

    Kuraklık desteği ne zaman yatacak, kimler faydalanacak Kuraklık destekleme ödeme tarihi ve miktarı..KURAKLIK DESTEĞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Destek ödemeleri hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ödemelerin aralık ayının 2. yarısında ödeneceğini bildirdi.

    KURAKLIK DESTEĞİ ÖDEMESİ NE KADAR?

    Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde resmi olarak kaydı bulunan çiftçiler için verilecek olan kuraklık desteği, verim kaybına göre dekar başına 30 liradan 100 liraya kadar çıkabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow