Küresel bazda ham çelik üretimi azaldı, Türkiye'de yükseldi

Küresel bazda ham çelik üretimi azaldı, Türkiyede yükseldi
expand

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), Ağustos 2024'e ilişkin ham çelik üretim verilerini açıkladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Verilere göre, küresel ham çelik üretimi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,5 azalarak 144,8 milyon tona düştü.

Bu dönemde çelik üretimi Çin'de yüzde 10,4 azalarak 77,9 milyon ton, Rusya'da yüzde 11,5 düşüşle 5,8 milyon ton, İran'da yüzde 9,9 azalarak 1,4 milyon ton, Japonya'da yüzde 3,9 gerileyerek 6,9 milyon ton, Güney Kore'de ise yüzde 2,2 düşerek 5,5 milyon ton olarak kaydedildi.

TÜRKİYE'NİN HAM ÇELİK ÜRETİMİNDE ARTIŞ

Türkiye, aynı dönemde ham çelik üretimini yüzde 13,8 artırarak 3,1 milyon tona çıkardı.

Ağustos ayında çelik üretimi Hindistan'da yüzde 2,6 artışla 12,3 milyon ton, ABD'de yüzde 0,7 yükselişle 7 milyon ton, Almanya'da yüzde 0,5 artışla 2,9 milyon ton, Brezilya'da ise yüzde 7,3 artarak 3 milyon ton olarak gerçekleşti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow