Kuroda: BOJ, cari gevşek para politikasından çıkıyor

Kuroda: BOJ, cari gevşek para politikasından çıkıyor
expand

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın cari gevşek para politikasından bir çıkışa doğru gitmekte olduğunu söyledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, "Bir taraftan cari ultra gevşek para politikasını devam ettirmek gerekirken, diğer taraftan BOJ politikalarının yan etkilerini düzeltmek için uygun adımlar attı ve bu yan etkileri düzeltmek konusunda yollar düşünmeye devam etmeli" dedi.

Parlamentoda konuşan Kuroda, BOJ'un cari gevşek para politikasından bir çıkışa doğru gitmekte olduğunu belirtti.

Kuroda, Banka'nın uygulamakta olduğu parasal teşviklerin yan etkilerini düzeltmek için yollar düşünmeye devam etmesi gerektiğini söylerken ayrıca bankanın yüzde 2 enflasyon hedefi sürdürülebilir ve istikrarlı şekilde yapıldığında cari politikadan çıkışı gerçekleştirecek kabiliyete sahip olduğunu vurguladı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow