hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs başvurusu nasıl yapılır? e devlet KYK burs ve kredi başvuruları 2019

    KYK burs başvurusu nasıl yapılır e devlet KYK burs ve kredi başvuruları 2019
    expand

    Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada KYK burs başvurusu işlemlerinin başladığı bilgisi paylaşıldı. e-devlet aracılığıyla gerçekleştirilen burs ve kredi başvuruları 21 Ekim’e kadar devam edecek. Peki, 2019 KYK burs başvurusu e devlet üzerinden nasıl yapılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerleştirme süreçlerinin hepsinin tamamlanmasının ardından burs ve kredi başvuruları KYK tarafından başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından alınan başvurularda adaylar belirli kriterlere göre değerlendirilecek. Öncelikli hakka sahip olan öğrenciler istenilen belgeleri belirtilen tarihler içerisinde teslim edecekler.

    Peki, KYK burs başvurusu nasıl yapılır, e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirmek isteyen adayların neler yapması gerekiyor?

    E DEVLET KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI 2019

    TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet’e giriş yapan öğrenciler arama kısmına burs / öğrenim kredisi başvurusu yazarak ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili hizmet sayfasına tıklayarak başvurularda ilk aşamaya geçebilirler.

    Adaylar bu sayfada sırasıyla şu aşamaları doldurmak zorundalar; Başvuru bilgileri, kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, adres bilgileri, özel durum bilgileri, aile bilgileri ve Ziraat Bankası ürün başvurusu. Tüm bu aşamalarda adaylar kendilerinden istenilen bilgileri doldurduktan sonra başvurularını tamamlayabilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ…

    ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER KİMLER?

    • Şehit bekar ise kardeşi, şehit evli ise çocuğu, gazi bekar ise kendisi, evli ise çocukları
    • Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzeri engelli olduğuna ilişkin rapor sahibi olanlar
    • Anne ve babası vefat etmiş olanlar
    • Lise ve dengi öğrenimlerini T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında / sevgi evlerinde barınarak tamamlayanlar, 5395 Sayılı Kanuna göre koruma altına alınan öğrenciler
    • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar
    • “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre “Milli Sporcu Belgesi” almış (amatör milli) yüksek öğretim öğrencilerinden T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından milliliği teyit edilen öğrenciler
    • 2019-2020 öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sonucuna göre sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil alanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrenciler
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow