hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK bursları yatmaya başladı mı, bayramdan önce yatacak mı? KYK mayıs ayı ödeme tarihleri 2022!

    KYK bursları yatmaya başladı mı, bayramdan önce yatacak mı KYK mayıs ayı ödeme tarihleri 2022
    expand

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK burs ve kredi ödemeleri T.C kimlik numarasının son rakamlarına göre gerçekleşiyor. Ramazan Bayramı öncesinde KYK burs ve kredileri ödeme tarihlerinin öne çekilmesiyle ilgili beklentiler burs alan öğrenciler tarafından arttı. Peki, KYK bursları bayramdan önce yatacak mı? İşte son bilgiler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK bursları bayramdan önce yatacak mı? Sorusu üniversite öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde KYK burs ve kredileri ödeme tarihleri için beklentiler arttı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı mayıs ayı KYK burs/kredi ödemeleri için gözler şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı açıklamasında.

    KYK BURSLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

    Bayram nedeniyle erken ödeme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6'sı ile 10'u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini Mayıs ayı için 25'inden itibaren yatıracağız" dedi.

    KYK BURS VE KREDİLERİ NE KADAR?

    2022 yılında kredi-burs miktarı, lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya yükseltildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow