hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK sonuçları ne zaman açıklanacak? (KYK burs ve kredi sonuç tarihi)

    KYK sonuçları ne zaman açıklanacak (KYK burs ve kredi sonuç tarihi)
    expand

    KYK burs ve kredi başvuruları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından başlatıldı. 21 Ekim 2019 Pazartesi gününe kadar devam edecek olan başvurularda adaylar yapılacak olan değerlendirmelere göre burs ya da kredi alabilecekler. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK sonuçları için geri sayım sona erdi ve GSB’ye bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü başvuru sürecini başlattı. 21 Ekim’e kadar başvurularını gerçekleştirebilecek olan adaylar ardından sonuçlar için kurumdan gelecek yeni açıklamayı beklemeye başlayacaklar. Peki, KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

    BURS BAŞVURULARINDA KİMLER ÖNCELİKLİ SIRADA?

    Şehit/gazi çocukları (şehit bekâr ise bekâr kardeşi/gazi bekâr ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor.

    KYK SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ya ad Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden sonuç açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak 21 Ekim’de sona erecek olan başvuruların ardından kurumlardan yeni bir açıklama yapılması bekleniyor. Sonuçların Ekim ayı içerisinde açıklanması durumunda da adaylar Kasım 2019 tarihi itibariyle ilk burslarını alabilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞVURULARLA İLGİLİ DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

    AYLIK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

    2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılacak. Yani 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alacaklar. Kredi ve burs ücretlerindeki artışın da yine önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

     BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow