hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lacalle: Küresel ekonomi düşük büyüme on yılına doğru ilerliyor

    Lacalle: Küresel ekonomi düşük büyüme on yılına doğru ilerliyor
    expand

    IMF, küresel büyümenin 2021′deki yüzde 6′dan 2022′de yüzde 3,2′ye ve 2023′te yüzde 2,7′ye yavaşlayacağını tahmin ediyor.Ünlü İspanyol ekonomist Lacalle, Çin ekonomisinin tamamen yeniden açılması potansiyelinin piyasaların 2023 için bekleyebileceği “en büyük pozitif” olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tressis Gestion’ın yazarı ve baş ekonomisti Daniel Lacalle’e göre, küresel ekonomi muhtemelen on yıllık ağır bir büyümeyle karşı karşıya kalacak.

    Lacalle, “Muhtemelen gelişmiş ekonomilerin, bunu başarabilirlerse yılda yüzde 1 büyüme ile kendilerini şanslı bulacakları ve bundan daha talihsiz olan çok, çok zayıf büyümenin olduğu bir on yıla geçeceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

    Dünyanın dört bir yanındaki ekonomiler, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden Çin’in kalıcı sıfır Covid önlemlerine kadar enflasyonun yükselmesine ve faaliyetin zayıflamasına yol açan çok sayıda şokla boğuşuyor.

    Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel GSYİH büyümesinin 2021′deki yüzde 6′dan 2022′de yüzde 3,2′ye ve 2023′te yüzde 2,7′ye yavaşlayacağını tahmin ediyor.

    Bu arada, küresel enflasyonun 2021′de yüzde 4,7′den bu yıl yüzde 8,8′e yükseleceği ve 2023′te yüzde 6,5′e ve 2024′te yüzde 4,1′e düşerek birçok büyük merkez bankası için hedef seviyelerin üzerinde kalacağı tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNBC’nin “Squawk Box Europe” programına konuşan Lacalle, Çin ekonomisinin tamamen yeniden açılması potansiyelinin piyasaların 2023 için bekleyebileceği “en büyük pozitif” olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow