hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lagarde: ECB piyasa gelişmelerini yakından izliyor

    Lagarde: ECB piyasa gelişmelerini yakından izliyor
    expand

    Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, piyasalardaki durumu yakından izlediklerini ve Euro Bölgesi'nde finansal istikrarı korumak için gerekeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi bankacılık sisteminin sağlamlıını ve direncini vurgularken Avrupa bankalarının ekonomik büyümenin daha yavaş, fonlama maliyetlerinin daha yüksek ve kredi hacimlerinin daha düşük olduğu bir döneme hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

    Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Lagarde, "Finansal kuruluşlar, potansiyel olarak daha az olumlu ortamda ayakta kalabilmelerini sağlamak için dayanıklılıklarının cari seviyesini dikkatli şekilde korumalılar" dedi.

    Avrupa Sistemsel Risk Kurulu (ESRB) Başkanı olarak konuşan Lagarde, Euro Bölgesi bankalarının Credit Suisse'teki risklerinin milyarlarca euro olmadığı, riskin milyonlarla ifade edilebilecek büyüklükte olduğunu da ifade etti.

    HOLZMAN: 3 FAİZ ARTIRIMI ŞART DEĞİL

    Öte yandan Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzman, ECB'nin enflasyonu hedefe geri getirmede çabuk başarı elde etmesi için faiz 3 kez daha 50 baz puan artırması gerektiği yönündeki ifadelerinden biraz geri adım attı.

    Handelsblatt gazetesine 2 hafta önce verdiği demeçte, ECB'nin faizi gelecek 4 toplantının her birinde 50 baz puan artırması gerektiğini belirten Holzman, ECB'nin geçtiğimiz hafta yaptığı 50 baz puanlık faiz artırımı sonrasında ORF TV'ye yeni bir demeç verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Holzmann, "ECB'nin faizi 3 kez daha artırması olasılığını dışlamıyorum, ancak bu artırımların ille de yapılacağını söylemiyorum" dedi.

    Handelsblatt'a verdiği demeçten bu yana finansal sistemde likiditenin düştüğünü belirten Holzmann, "Eğer deflasyon veya enflasyon azaltımı likiditede sıkışma nedeniyle başlar ise, merkez bankası faiz oranlarını artırmaya veya onları daha kademeli şekilde yükseltmeye artık ihtiyaç duymaz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow