hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lagarde: Enflasyon düşmeye başladı

    Lagarde: Enflasyon düşmeye başladı
    expand

    ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun düşmeye başladığını söylerken "hedefimize geri getirmek için hâlâ yapacak işlerimiz var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun düşmeye başladığını belirterek, "2022 sonbaharının başından çift haneli rakamlardan bugün yarısına indi" dedi.

    Enflasyonun düşme sebeninin özellikle emtia ve enerji fiyatlarında düşüşe bağlayan Lagarde, ayrıca para politikası kararlarının fiyatlara ilk etkisi olduğunu düşündüğünü ifade etti.

    Gıda fiyatlarının da yavaş hızda düştüğüne vurgu yapan Lagarde, ancak enflasyonun orta vadeli yüzde 2 hedefine oranla hala yüksek olduğunu belirtti. Lagerde, enflasyonu hedefe getirmek için hala çalışmaları gerektiğini söyledi.

    La Provence'ye açıklama yapan Lagarde, büyüme ile ilgili değerlendirmesinde 2022'nin dördüncü çeyreğinde çok hafif negatif büyüme (yüzde -0,1) ve 2023'ün ilk çeyreğinde sıfır büyüme ile son iki çeyrekte büyüme yatay seyrettiğini belirterek "Euro Bölgesi büyümesinin 2023'te yüzde 0,9 civarında olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow