hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lagarde'dan daha fazla faiz artırımı sinyali

    Lagardedan daha fazla faiz artırımı sinyali
    expand

    ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun hala 'güçlü' olmasıyla birlikte daha fazla faiz artırımı sinyali verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası başkanı (ECB) Christine Lagarde yaptığı açıklamada, fiyat baskılarının "güçlü" olduğunu söyledi ve bankanın faiz oranlarını enflasyonu düşürmeye yetecek kadar yükselteceğini ve "gerekli olduğu sürece" orada tutacağını açıkça belirtti.

    Lagarde'ın sözleri , enflasyonun Mayıs ayında neredeyse tam bir yüzde puanı düşerek yüzde 6,1'e düşmesine rağmen ECB'nin faiz oranlarını artırmayı bitirmediğini belirten önceki açıklamalarını güçlendirdi. ECB, faiz oranlarını tarihinin en yüksek hızında artırıyor.

    Lagarde, Avrupa Parlamentosu'nun Brüksel'deki ekonomik ve parasal işler komitesine yaptığı açıklamada, enerji fiyatları düşerken ve gıda fiyatları yüksek seviyelerden gevşemeye başlarken, "enflasyonun temelinin zirve yaptığına dair net bir kanıt yok" dedi.

    ECB Başkanı, "Gelecekteki kararlarımız, politika faizlerinin enflasyonun zamanında yüzde 2'lik orta vadeli hedefimize geri dönmesini sağlayacak kadar kısıtlayıcı seviyelere getirilmesini ve gerekli olduğu sürece bu seviyelerde tutulmasını sağlayacaktır." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow