hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahkemeden Elon Musk'ı sevindiren karar

    ABD'nin en zengin iş insanı Elon Musk, 2018 yılındaki Tesla’yı almayı düşündüğünü söylediği tweet’lerinden kaynaklanan davada sorumlu bulunmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    San Francisco Federal Mahkemesi jürisi, Tesla, SpaceX ve Twitter CEO’su Elon Musk'ı, 2018′de attığı tweet’lerden kaynaklanan toplu menkul kıymetler dolandırıcılığı davasında sorumlu bulmadı.

    Musk, Tesla hissedarları tarafından Ağustos 2018′de otomobil üreticisini hisse başına 420 dolara almak için “fon sağlandığını” ve böyle bir anlaşma için “yatırımcı desteğinin teyit edildiğini” söyleyen bir dizi tweet nedeniyle dava edilmişti.

    Tweet’lerinin ardından Tesla’da işlemler durduruldu ve hisse fiyatı haftalarca dalgalı kaldı.

    DAVACILAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

    Jüri üyeleri, kararlarını okumadan önce iki saatten az bir süre tartıştı. Grup davasında hissedarları temsil eden şirket Levi & Korsinsky’nin ortağı Nicholas Porritt, CNBC’ye gönderdiği bir e-postada, “Karardan hayal kırıklığına uğradık ve sonraki adımları değerlendiriyoruz” dedi.

    MUSK MEMNUN

    Musk , Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Jürinin oybirliğiyle elde ettiği bulguyu derinden takdir ediyorum” diye yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musk’ın baş danışmanı Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan’dan Alex Spiro, Cuma günü erken saatlerde jüri önünde, konunun bağlam içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Tesla CEO’sunun yalnızca şirketi özele almayı düşündüğünü belirten Spiro, "dolandırıcılık bir düşüncenin üzerine inşa edilemez" dedi.

    NE OLMUŞTU?

    Tasdikli toplu davadaki hissedarlar, Musk’ın tweet’lerinin yanıltıcı olduğunu ve ne zaman alıp satacakları konusunda karar vermek için beyanlarına güvenmenin kendilerine önemli miktarda paraya mal olduğunu iddia etti.

    Musk daha sonra Suudi Arabistan’ın devlet servet fonundan sözlü bir taahhüdü olduğunu ve fonun bir el sıkışmaya dayalı olarak önerdiği fiyattan geleceğini düşündüğünü iddia etti.

    Bu duruşma sırasında Musk ayrıca, Suudi Kamu Yatırım Fonu’ndan fon almanın yanı sıra Tesla için özel bir anlaşmayı finanse etmek için SpaceX’in hisselerini satacağını söylemişti.

    Ancak anlaşma hiç gerçekleşmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow