hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mazot gübre desteği ödemeleri başladı! Çiftçi destek ödemeleri sorgulama 2021! TC kimlik numarasına göre ödeme tarihleri

    Mazot gübre desteği ödemeleri başladı Çiftçi destek ödemeleri sorgulama 2021 TC kimlik numarasına göre ödeme tarihleri
    expand

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2021 mazot gübre ödemeleri için tarihi açıkladı. Peki, mazot gübre desteği ödemeleri yattı mı, ne zaman? İşte tarımsal çiftçi destek ödemelerine dair detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiftçiye ödenen mazot ve gübre desteği ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımsal çiftçi destekleriyle ilgili şunları söyledi;

    Çiftçilerimize gübre destekleriyle ilgili 2 müjde vermek istiyorum. Gübre desteklerini %100 artışla 2 katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde desteği 16 liraya yükseltiyoruz. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize desteği dekara 20 liraya yükseltiyoruz. İlkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettikçe biz de onları desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi. Peki, Mazot gübre desteği ödemeleri yattı mı, ne zaman? 

    MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YATTI MI, NE ZAMAN?

    Mazot gübre desteği ödemeleri 26 Mart'ta başlıyor. Pakdemirli ayrıca, çiftçiye, mazot ve gübre desteği ödemeleriyle ilgili, şöyle konuştu:

    "Mazot gübre desteğini yarın(26 Mart 2021) itibariyle 81 ilde ödemeye başlayacağız. Toplam 2 milyon 103 bin 884 çiftçimize, 4 milyar 79 milyon 656 bin 503 lira destek ödemesi yapacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TC kimlik numaralarının son hanesi 8 ve 6 olanlar ve vergi kimlik numaralarının son hanesi 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9 olanlar 26 Mart 2021 itibariyle saat 18’den sonra,

    TC kimlik numarasının ve vergi kimlik numarasının son hanesi 4 olanlar 2 Nisan’da 18.00’den sonra,

    TC kimlik numarası ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlar ise 9 Nisan saat 18.00’den sonra ödemelerini alacaklar. Çiftçimize ve üreticimize hayırlı olsun."

    TARIMSAL ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMELERİ 2021!

    Pakdemirli'nin açıklamasına göre 2021 süt desteği, çiftçi destek ödemeleri, mazot gübre desteği ödemelerinin T.C. Kimlik numaralarının son hanesine göre yatacak.

    ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2021 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow