hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur, emekli, asgari ücretli... Yeni yılda zamlar ne kadar olacak? İşte kesinleşen oran...

    Memur, emekli, asgari ücretli... Yeni yılda zamlar ne kadar olacak İşte kesinleşen oran...
    expand

    TÜİK'in Kasım ayı enflasyon oranını açıklamasıyla Ocak zamları büyük oranda netleşti. Nihai rakamlar Aralık enflasyonunun 2024 Ocak başında açıklanmasıyla kesinleşirken memurlardan kamu çalışanlarına, emekli ve asgari ücretlilere kadar birçok kesimin yeni yıldaki maaşlarının yıl sonu gelmeden duyurulması bekleniyor. Peki 5 aylık enflasyon farkı ile emekli ve memur zammı tablosu ne oldu? İşte refah payı hariç son durum...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK, Bağ-Kur emeklileri, memurlar ve kamu çalışanlarının maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı bugün Kasım ayı enflasyon rakamları sonrası belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi kasımda yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 oldu.

    5 aylık enflasyon oranı aynı zamanda ilk toplantısını 11 Aralık tarihinde yapacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında da yer alacak.

    5 AYLIK ENFLASYON ORANI NE KADAR OLDU?

    TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Temmuz'da enflasyon yüzde 9,62, Ağustos'ta yüzde 9,09, Eylül'de yüzde 4,75, Ekim'de yüzde 3,43, Kasım'da ise yüzde 3,28 oldu. Tüm bunlarla beraber 5 aylık enflasyon rakamı da yüzde 33,66 olarak kayıtlara geçti.

    YÜZDE 45 KESİNLEŞTİ

    Kasım ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 5 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti.

    Buna göre; 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 33,66, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 45 oldu.

     

    ENFLASYON ASGARİ ÜCRETİ NASIL ETKİLER?

    Tüketici fiyat endeksi kasımda yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 oldu. Peki, bu asgari ücrete nasıl etki edecek? CNN TÜRK ekibinden Ceren Meriç, ekonomist konuğu Muhammet Bayram'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow