hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur emeklisine ek zam var mı? Memur emeklisine de ek zam var mı, yüzde kaç oldu?

    Memur emeklisine ek zam var mı Memur emeklisine de ek zam var mı, yüzde kaç oldu
    expand

    Son dakika bilgisine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7500 TL olduğunu duyurdu. Zamlı maaşların memur emeklilerini de kapsayıp kapsamayacağı sorgulanıyor. Peki ama memur emeklisine de zam yapıldı mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En düşük emekli maaşına yüzde 36'dan fazla zam yapılması sonrasında memur emeklisi de yapılacak açıklamaları takip ediyor. 

    Memur emeklilerine dair açıklamalar takip ediliyor. Resmi açıklamalar geldikçe haberimizde yer alacak. 

     

    7500 TL'nin altında emekli aylığı olanlar faydalanacak

    Emekli aylıklarında yapılacak olan düzenlemeyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Geçici işçilerin çalıştığı kurumlarda kadrolu olabilmeleri için düzenleme yapıyoruz. Bugün sunacağımız yasa teklifimiz 16 madde. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. '' dedi. 

    7500 liradan fazla emekli maaşı alanlar faydalanamayacak

    Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT'den 7 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak. 7.500 TL nin üstünde emekli maaşı olanlar için bir düzenleme yapılmayacak.'' dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elitaş, basın toplantısı yaptıktan yarım saat sonra yeni bir toplantı düzenledi. Bu toplantı bittikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini söyleyen Elitaş, Ramazan Bayramı'ndaki emekli ikramiyelerinin 2 bin TL'ye çıkarılmasına ilişkin düzenlemeyi de bu yasa teklifine ekleyeceklerini duyurdu.

    Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkmasıyla birlikte diğer emeklilerin tepki gösterdiği ve bu konuda bir düzenleme olup olmayacağına ilişkin soruya, "Hayır. 5 bin 500 TL iken de aynı durum vardı. 3 500 TL iken de aynı durum vardı. O zaman niye tepki göstermediler. Bu yapılanlar, seçime giderken manipülasyon. Seçim yaklaşırken, iktidarın yaptığı vatandaş lehine düzenlemeleri hep manipüle edebilmek, onu farklı noktalara çekebilmek için farklı şekilde değerlendirmeler yapılıyor" dedi.

    En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükselmesini ile emekli ikramiyesini 2 bin TL öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow