hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... Memur enflasyon farkı belli oldu mu? Memur zammı enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç?

    Haberler... Memur enflasyon farkı belli oldu mu Memur zammı enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç
    expand

    Enflasyonun belirlenen toplu sözleşmedeki zam oranının üzerine çıkması durumunda memurlar enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz, ağustos ve eylül enflasyonunun açıklanmasının ardından oluşan tablo sonrasında gözler memur zammı enflasyon farkına çevrildi. Peki, enflasyon farkı belli oldu mu, memur enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memurların ve memur emeklisinin gözü bugün TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına çevrilmişti. Toplu sözleşmede yer alan oranın aşılması halinde memurlar enflasyon farkı almaya hak kazanacaklar. Peki, süreçte son durum ne?

    EYLÜL 2022 ENFLASYON RAKAMLARI

    TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %3,08, bir önceki yılın Aralık ayına göre %52,40, bir önceki yılın aynı ayına göre %83,45 ve on iki aylık ortalamalara göre %59,91 olarak gerçekleşti. Buna göre eylül ayında bir önceki aya göre enflasyon yüzde 3,8 oldu.

    MEMUR ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU MU?

    Temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında ise yüzde 1,46 çıkmıştı. Bu iki oran kümülatif olarak yüzde 3,86 anlamına geliyor.  Eylül ayında da enflasyonun yüzde 3,08 çıkmasının ardından üç aylık oran netleşti.

    Toplu sözleşme gereği 2023’ün ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 zam hakkı bulunuyor. Yani 2023 başında yapılacak zam oranı için henüz toplu sözleşmeden doğan oran aşılmış durumda değil. Ancak ekim ayı verileriyle birlikte enflasyon farkının oluşması bekleniyor. Bu verinin üzerine kasım ve aralık ayı verileri de eklendiğinde memurun enflasyon farkı ortaya çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow