hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur maaşı temmuzda 17 bin TL mi, 22 bin TL mi olacak? En düşük memur maaşında net, brüt detayı!

    Memur maaşı temmuzda 17 bin TL mi, 22 bin TL mi olacak En düşük memur maaşında net, brüt detayı
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde memur maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklama sonrasında "Memur maaşı temmuzda 17 bin TL mi, 22 bin TL mi olacak?" sorgulamaları merak konusu oldu. İletişim Başkanlığı, sosyal medyada memur maaşları ile ilgili iddialara yanıt verdi. İşte konuyla ilgili o detay.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En düşük memur maaşı 17 bin mi 22 bin mi sorgusu gündemde yer almaya devam ediyor. Maaşların 17 bin TL olacağına yönelik iddialar sonrası vatandaşlar, konuya ilişkin detayları araştırıyor. İletişim Başkanlığı sosyal medyada çıkan asılsız iddialara yönelik gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

    MEMUR MAAŞI TEMMUZDA 17 BİN TL Mİ, 22 BİN TL Mİ OLACAK?

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nin 71. sayısını yayımladı. Bültende, Cumhubaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu memur maaşının net 17 bin TL olacağıyla ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Temmuz ayında en düşük memur maaşının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiği üzere net 22 bin TL olacağı bildirildi. Bu durumun kademeli olarak bütün memur maaşlarına yansıması bekleniyor.

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR MAAŞI AÇIKLAMASI

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkararak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow