hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve emeklilerin maaşları ne zaman belli olacak? Gözler kritik açıklamada

    Memur ve emeklilerin maaşları ne zaman belli olacak Gözler kritik açıklamada
    expand

    Memur ve emekli maaş zammı, önümüzdeki hafta kesinleşecek. Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zammın ardından memur ve emekli maaşlarında da yüzde 50 civarında bir artış beklentisi söz konusu. Bu durumda en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yaklaşıyor. Ancak son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. İşte masadaki muhtemel rakamlar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 Ocak 2024'te, 2023 Aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte memur ve emekli maaşlarındaki artış oranları netleşecek. Beş aylık enflasyon yüzde 33,66 olarak gerçekleşirken, memur maaşlarındaki artışın yüzde 50 civarında olacağı tahmin ediliyor. Nitekim asgari ücrette de artış yüzde 49 oranında oldu.

    7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında ocak ayı için memurlar için yüzde 15'lik bir artış öngörülmüştü. Temmuz-Kasım dönemindeki yüzde 33,66 enflasyonla birlikte memur maaşlarında yüzde 45'lik bir artış belirlendi. Şimdi Aralık enflasyon rakamları da bu hesaba katılacak.
    3 Ocak'ta duyurulacak olan enflasyon verileri, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarına da etki edecek.

    Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e verdiği röportajda, memur ve emekli maaş zamlarının 7. Dönem Toplu Sözleşmesi'ne bağlı olarak şekillendiğini belirtti.

    Beş aylık enflasyonun yüzde 33,66 olmasıyla birlikte, memur maaşlarındaki artışın yüzde 45 olduğu açıklandı. Aralık ayı enflasyonu da bu değere eklenecek. Bu sayede milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarındaki zamlar netleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK ve Bağkur emeklileri için yılın ilk ayında yüzde 40 civarında bir maaş artışı beklenirken, memur ve emeklilere yönelik artışın yüzde 50 civarında gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

    İŞTE RAKAMLAR

    Bu artışla, mevcut 22 bin lira seviyesindeki en düşük memur maaşı 33 bin liraya çıkacak, en düşük emekli maaşı ise 9 bin 876 liradan 14 bin 814 liraya yükselecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow