hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Erkan: İhracatçılarımızın finansmana erişimine öncelik veriyoruz

    Merkez Bankası Başkanı Erkan: İhracatçılarımızın finansmana erişimine öncelik veriyoruz
    expand

    TCMB Başkanı Erkan, ihracatçıların finansmana erişimine öncelik verdiklerini vurgularken KOBİ'lerin reeskont kredilerindeki payının artmasını da desteklediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhracatçılara günlük reeskont kredisi limitini 3 milyar liraya yükseltilmesine ilişkin düzenlemeyi değerlendiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Dezenflasyona geçiş sürecinde cari dengeye katkı sağlayan ihracatçılarımızın finansmana erişimine öncelik veriyoruz. İstihdam ve ihracattaki artışa önemli katkı sağlayan KOBİ'lerin reeskont kredilerindeki payının artmasını destekleyici uygulamalara devam edeceğiz." dedi.

    Erkan, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi için seçici kredi sıkılaştırmasıyla birlikte yol haritalarını kararlılıkla uyguladıklarını belirtti.

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda "Üç aylık bir sürede ihracatçılarımıza günlük kredi limitini 10 kat artırdık. Bu, ihracatı önceliklendirme konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu gösteriyor. Kalıcı refah artışı için daha çok ihracat odaklı yatırım yapmamız gerekiyor. Orta vadede fiyat istikrarını sağlayarak şirketlerimizin küresel piyasalarda sermaye benzeri krediye erişimini sağlayacağız." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow